Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PLENKOVIĆ O KALMETI: Poštujem njegovu odluku, optužnica nema veze s tim

Autor: dnevno.hr

Osim toga, u petak će se na HRT-u u 20 sati održati debata između predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i čelnika SDP-a Zorana Milanovića. Podsjetimo, kandidati će se sučeliti jedan na jedan, debata će trajati oko sat vremena i bit će podijeljena na nekoliko područja.

U središnjici stranke na Trgu žrtava fašizma 4 predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dat će izjavu za medije, izvijestili su iz HDZ-a.

Tijek njegova obraćanja pratite ovdje:

“Vidjeli ste izjavu g. Božidara Kalmete koji je najavio da se neće kandidirati na ovim parlamentarnim izborima 11. rujna. Gospodin Kalmeta je i u posljednja dva mandata Sabora bio izabran, 2011. i 2015., nakon što je postao gradonačelnik, stavio je svoj mandat u mirovanje. Razumijem i cijenim njegovu odluku, da se želi koncentrirati na posao gradonačelnika. Veselim se njegovu velikom doprinosu našoj pobjedi u rujnu i smatram da je svojom odlukom poslao poruku i drugim gradonačelnicima”, rekao je Plenković.

Na pitanje o tome je li  razlog Kalmetina neizlaska na izbore optužnica, Plenković je rekao da ne.

Plenković je rekao da je oko reforme obrazovanja potreban nacionalni konsenzus te da žele pluralistički pristup. Naglasio je da se reforma nastavlja te da je ona jako važna.

Dodao je da je za sučeljavanje s Milanovićem spreman te da će rasprava sigurno biti zanimljiva.

Što se tiče CroKartica, Plenković smatra da će se pozitivno odraziti na turizam u Hrvatskoj.

Osvrnuo se i na to što ga je Milan Bandić nazvao pripravnikom: “Gospodin Bandić ima svoj stil, u vremenu smo pretkampanje i normalno je da zagovara svoje adute”, rekao je Plenković koji se, kako je dodao, kao predsjednik HDZ-a ne plaši ničije konkurencije.

Prokomentirao je i najavu Ćire Blaževića o napuštanju HDZ-a. Intervju koji je dao za Nacional Plenković smatra simpatičnim, a dodao je da su Ćiri vrata HDZ-a uvijek otvorena.


Bez Kalmete na predizbornoj listi HDZ-a: ‘To je moja odluka i nema veze s optužnicom’


Podsjetimo, Za Nacional je Kalmeta rekao da je odluka u izbivanju s liste na predstojećim parlamentarnim izborima njegova osobna odluka.

Osim toga, u petak će se na HRT-u u 20 sati održati debata između predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i čelnika SDP-a Zorana Milanovića. Podsjetimo, kandidati će se sučeliti jedan na jedan, debata će trajati oko sat vremena i bit će podijeljena na nekoliko područja.


Potvrđeno: Debata između Plenkovića i Milanovića održat će se u petak u 20 sati


Podsjetimo, u Sinju je Plenković poručio da je spreman za sučeljavanje: ”Spreman sam i jedva čekam javni ogled sa svojim političkim suparnikom. Izuzetno sam zadovoljan trenutnim rejtingom HDZ-a koji je u uzlaznoj putanji, a očekujem da će do izbora biti još veći. Ipak sam ja na čelu HDZ-a nepunih mjesec dana, a Milanović je na čelu SDP-a već deset godina”.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.