Marko Prpic/PIXSELL

SDP umjesto s Mostom odlučio koalirati sa Živim zidom?

Autor: dnevno.hr

U SDP-u su uvjereni i da nakon izbora na svoju stranu mogu pridobiti i ne samo Živi zid već i manjince, HDSSB i sve druge manje stranke koje nisu izrazito desne.

Najnovije ankete prema kojima bi Živi zid osvaja čak osam mandata na izborima u nedjelju, zabrinule su vrh SDP-a. Osim što to znači da bi SDP zbog toga i u drugoj, i osmoj i nizu drugih jedinica mogao ostvariti manje mandata nego što su se nadali, to će ih prisiliti i da postizborno pregovaraju sa Živim zidom, donedavnim marginalcima.

Iako pojedinci u vrhu stranke smatraju da bi takva koalicija nanijela štetu SDP-u, jer je “ispod njihove razine” i nitko o takvim pregovorima ne želi govoriti otvoreno, imenom i prezimenom, u javnost su procurile informacije kako SDP ozbiljno razmišlja o koaliciji sa Živim zidom.

Prema pisanju Novog Lista određeni kontakti su već uspostavljeni, a u prilog tome govori i činjenica da čelnik SDP-a Zoran Milanović u zadnje vrijeme ne kritizira Ivana Vilibora Sinčića.

“Pa što, ima u Živom zidu  ljudi s kojima itekako možemo surađivati, zašto ne”, kazao je izvor SDP-a za Novi List.

U SDP-u su uvjereni i da nakon izbora na svoju stranu mogu pridobiti i ne samo Živi zid već i manjince, HDSSB i sve druge manje stranke koje nisu izrazito desne.

 

 




 

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.