Marko Lukunic/PIXSELL

NARODNA KOALICIJA ‘SPUŠTA SE’ MEĐU NAROD, odabrali bend za kampanju, a mi kažemo: Dat će Bog i bolje dane, bolje dane nekada!

Autor: A.P.

Možda SDP-ovci pripremaju kampanju uz ''Neće snaša tamburaša, ona hoće gospodina punih džepova''. Jer kako se pokazalo do sada, najvažnije je imati pune džepove, a narod će lako...

SDP u pokušaju osvajanja vlasti poseže za svim mjerama. Tako su se izgleda okrenuli od svog rokerskog izričaja i u kampanji Narodne koalicije žele se približiti narodnim masama angažmanom legendarnog tamburaškog sastava – Gazdi.

Čini nam se kako je gotovo salonsko ljevičarenje koje nema veze sa životom običnoga puka. A kako se približiti narodnoj masi nego uz zvuke na koje Hrvati otkidaju – a to su tamburice.

Gazde su na hrvatsku scenu donijeli doista nešto novo. Odjeveni u kožne jakne, do tada jedino zamislive na rokerima, svirali su tambure znatno žešće nego je to uobičajeno, trudili su se biti na usluzi novinarima, a i pjesma “Zbog tebe sam to što jesam” tandemu Zdravko Šljivac – Željko Krznarić, bitno se razlikovala po glazbenom sklopu i zvuku od svega što je bilo uobičajeno za tamburaše.

Dečki iz Markuševca, Marko Bujanović, Damir Popović, Vladimir Kota, Silvio Šimunković, Mario Kršić i Robert Serić, vođeni Damirom Mikijem Mihovcem jasno su dali do znanja da na tamburaškoj sceni nikad više neće biti po starom.

A prvi na listi Narodne koalicije u drugoj izbornoj jedinici Gordan Maras putem Facebooka napisao je: ”Gazde na narodnim druženjima!”.

‘Drago mi je da će sa nama tijekom kampanje na nekoliko Narodnih druženja biti i jedan od naših najboljih tamburaških bedova, Gazde. Naime, prvu svirku imat će u Križevcima na Narodnom druženju 29.08. od 19h’, najavljuje Maras.

Možda SDP-ovci pripremaju kampanju uz ”Neće snaša tamburaša, ona hoće gospodina punih džepova”. Jer kako se pokazalo dosad, najvažnije je imati pune džepove, a narod će lako…

Inače, SDP je tradicionalno naklonjen rokerskom izričaju. U bivšim kampanjama su Parni Valjak, Majke, Urban, Gibonni, Detour, Let3 branili njihove boje. Zanimljivo kako se SDP odjednom okreće drugoj strani, a pjevač Majki Goran Bare koji je svojedobno njima izražavao podršku sada je izrazio domoljublje. Podsjetimo, legendarni Bare najbolje je objasnio domoljublje u jednoj od Stankovićevih emisija:

“Hrvatska nikad nije postojala do ’91. Uvijek smo bili pod nekim. Ljudi ne vole svoju zemlju. Hrvat se fura da voli Hrvatsku, a pljačka je, to je grozno, ne vole svoju zemlju. Kako može bit’ domoljub koji krade od svog brata Hrvata. Domoljublje je kad voliš svoju zemlju. Ja sam Hrvat i ja volim Hrvatsku. Ja ne želim krasti, želim pridonosit’ i stvarat’, a ne uništavat’. Takav smo narod nažalost, tupav do daske, trebat će proć’ mnogo godina. Kad zavole Hrvatsku, onda će bit dobro”, kazao je Bare i dobacio Stankoviću kako se “nada da je i on voli”.

Stoga bi ovaj tekst trebalo završiti riječima Gazdine pjesme u suradnji s Vedranom Vukojević: Dat ce Bog i bolje dane, bolje dane nekada…

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.