Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ovka odbrusila Reineru: ‘Oni i bez nas imaju većinu, nismo presudni za održavanje sjednice’

Autor: T. P.

Prema riječima ove SDP-ovke, današnje ponašanje SDP-a nije bojkot te se bez njih moglo. Čemu se onda guraju u vrh vlasti?

U ponedjeljak se u Hrvatskom saboru sastalo predsjedništvo Sabora s predsjednicima klubova saborskih zastupnika kako bi se dogovorili o završetku rada Hrvatskog sabora, ali iz SDP- a se nitko nije pojavio. Posljednja sjednica Sabora koja je trebala biti 15. srpnja kad Hrvatski sabor i službeno prestaje s radom, ipak se neće održati jer su iz SDP- a poručili kako ne žele sudjelovati. Predsjednik Sabora Željko Reiner SDP je stoga optužio za bojkot, a iz redova SDP-a stigao mu je žestok odgovor.

Naime, SDP-ova Dragica Zgrebec za N1 je poručila da na sjednici Predsjedništva Hrvatskog sabora nisu pojavili iz sljedećeg razloga:

“”Ocijenili smo da, kada je donesena odluka o raspuštanju Sabora, nema više potrebe da se Sabor sastaje. Mi smo bili spremni da odluku o raspuštanja Sabora donesemo s danom donšenja, ali su HDZ i Most inzistirali da odluka bude donesena s odgodom na 15. srpnja. Smataramo da, ako je bilo potrebe za novom sjedicom Sabora, to se moglo učiniti u ova tri tjedna, a ne zadnji dan stupanja odluke na snagu.” Dodala je i sljedeće:

“Oni i bez nas imaju većinu, mi nismo presudni za održavanje sjednice. Naš klub broji 42 zastupnika i zastupnice, mi nismo presudni za održavanje sjednice.”

Zgrebec smatra i da točke o kojima se govori nisu od nacionalnog interesa kao imenovanje pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. “To imenovanje je moglo biti donoseno na vrijeme, ali se s tim kasnilo”, ističe SDP-ovka.

Dakle, prema riječima ove SDP-ovke, današnje ponašanje SDP-a nije bojkot te se bez njih moglo. Čemu se onda guraju u vrh vlasti?

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI