Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ovci SE ZAKAČILI MEĐU SOBOM: Jakovinu prozivaju za malverzacije!

Autor: T. P.

Tihomir Jakovina također kaže da bi Ronko sve što zna trebao prijaviti

SDP-ov saborski zastupnik Zdravko Ronko tijekom saborske rasprave kao primjer lopovluka javno je istaknuo stranačkog kolegu Tihomira Jakovinu, prozvavši ga za malverzacije. Ništa neobično, kaže, istina je ispred stranačke stege, piše Dnevnik.hr.

“Da nije bilo kuma i kumova, od Kosorice, Šukera, Beuka, pa do tandema Jakovina-Pavelić, vi ne bi mogli sa svojim tvrtkama tako bezdušno pretvoriti 12 milijuna kredita braniteljskih u svoje džepove, ne bi mogli zavaljati milijune i milijune kuna poreza i ne bi mogli divljački opljačkati Hrvatske šume”, rekao je Ronko u Saboru u replici HDZ-ovcu Franji Luciću.

“To može biti vama neobično, meni nije. Ja govorim istinu i nije me briga tko je iz koje stranke. Istina se ne smije pretpostaviti stranačkoj stegi”, dodao je Ronko, ističući da je o aferama u Hrvatskim šumama govorio i ranije.

“Gospodinu Jakovini sam, dok je bio ministar, dao sve dokaze o tome što se radi u Hrvatskim šumama. Molio sam ga da poduzme radnju, ali nije poduzeo ništa. Pokrenuo sam to i na Predsjedništvu SDP-a, ali tamo je bila zatvorena rasprava i nije se dozvolilo dalje”, tvrdi Ronko, ne želeći objasniti tko je tu raspravu zaustavio.

Od svojih tvrdnji o malverzacijama Ronko ne odstupa, ali ih ne prijavljuje već kaže da čeka da ga netko pozove.

Tihomir Jakovina također kaže da bi Ronko sve što zna trebao prijaviti dodajući tek da Ronkov javni napad na njega treba pripisati ‘nezdravom rivalitetu na lokalnoj razini’, piše Dnevnik.hr.

Autor: T. P.