Dusko Jaramaz/PIXSELL

SDP-ovac SIPA ŽUČ: ‘Gdje su Terraneo i SuperUho? HDZ-ova gradska vlast u trendu je s bivšim ministrom Hasanbegovićem’

Autor: T. P.

Šef šibenskog SDP-a nije zadovoljan ni tvrđavom svetog Mihovila, koja je prije dvije godine proglašena za kulturnu atrakciju godinu u Hrvatskoj.

SDP-ov saborski zastupnik i predsjednik Gradske organizacije SDP Šibenik, Franko Vidović, nedavno je otvorenim pismom kritizirao šibenskog gradonačelnika, HDZ-ova Željka Burića. Naime, nakon što su u Šibeniku postavljene ploče s natpisom „Šibenik-grad Dražena Petrovića“, dio Šibenčana, kao i SDP-ov Vidović, to su shvatili kao populizam koji Petrovića, košarkaškog velikana, ne uzdiže nego upravo suprotno.

>>> SDP-ova ‘PLJUSKA’ ŠIBENIKU: Dražen Petrović je iskorišten i minoriziran zbog populističkih poriva gradskog vodstva? (FOTO)

Nakon te otvorene kritike šibenskog gradskog vodstva, Vidović se osvrnuo na pitanja kulture u Gradu Šibeniku:

“HDZ-ova gradska vlast očito je u trendu s bivšim ministrom Zlatkom Hasanbegovićem jer dva rock festivala koja je baštinio Šibenik, Terraneo i Super Uho, mojim odlaskom su jednostavno nestala”, tvrdi Vidović te dodaje:

“U rock se ne broji samo rock, nego u principu čitava zabavna glazba koja je zapravo svojevrsna kultura. Sva ta kultna mjesta, poput Tvornice u Zagrebu, ne duguju svoje ime tome što samo postoje i što su napravljene i uređene, nego svoje ime duguju bendovima i imenima koja su tamo nastupila”, podsjeća Vidović.

Šef šibenskog SDP-a nije zadovoljan ni tvrđavom svetog Mihovila, koja je prije dvije godine proglašena za kulturnu atrakciju godinu u Hrvatskoj, a koju je praktički Vidović i osmislio.

“Ne mogu reći da sam zadovoljan programom na njoj. Pogrešna meta, pogrešno odstojanje. Barem jednom tijekom sezone trebala bi gostovati jedna od zvijezda rock glazbe. Jasno je da su mogućnosti ograničene, ali unplugged koncert može biti gore. Bendovi mogu svirati gore, ali kad je otišlo Super Uho, tome više nismo svjedoci”, poručio je Vidović, piše šibenik.in.

Kako dodaje, gradska vlast ne vodi previše računa o zabavi u Šibeniku. Pojedine inicijative ugostitelja nisu ta snaga koju mogu pokrenuti atrakciju. Veliki koncerti bi bili nadopuna, uz predstave i dovođenje filharmonije što je ono što bi dalo ime gradu.

“Sveti Mihovil se utapa u osrednjost i prosječnost jer nema imena koji ga mogu dignuti. Nedostaje dodana vrijednost. Zapostavljen je i rad s mladim bendovima, a naša vlast ih je prije podržavala. Znali smo organizirati za Božić i Novu godinu neke događaje, platiti klape da pjevaju u gradu. Sama proslava Nove godine je vrlo loše organizirana jer se utapamo u sivilo osrednjosti”, istaknuo je šef gradskog SDP-a, piše šibenik.in.

 

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI