Patrik Macek/PIXSELL

SDP-OVAC ODLUČIO NAUČITI MOSTOVCE PROCEDURI: ‘Vrle kolege opet nemaju pojma’

Autor: dnevno.hr

''Stoga, gospodo iz Mosta, sjednite sa svojim koalicijskim partnerom, dogovorite izmjenu odluke o osnovici plaće, donesite takvu odluku na Vladi i ne prebacujte odgovornost na oporbu", poručio je Grbin MOST-ovcima.

SDP-ov Peđa Grbin prokomentirao je izjavu Mostovog Miroslava Šimića koji je potvrdio kako se u MOST-u razmišlja o tome da se amandmanom na poreznu reformu reguliraju plaće dužnosnika

“Vrle kolege iz Mosta ponovno pokazuju potpuno nepoznavanje procedure. Naime, osnovica za obračun plaće državnih dužnosnika, iz koje proizlazi visina naše plaće, ne određuje se nekakvim “amandmanom” ili zakonom, nego odlukom Vlade.

Stoga, gospodo iz Mosta, sjednite sa svojim koalicijskim partnerom, dogovorite izmjenu odluke o osnovici plaće, donesite takvu odluku na Vladi i ne prebacujte odgovornost na oporbu”, poručio je Grbin MOST-ovcima.

Podsjetimo, Šimić je otkrio kako njegova stranka želi da o tome glasaju zastupnici u Saboru, navodeći kako je izgledno da će se ići na izmjenu zakona, promjenu koeficijenta ili načina obračuna kako plaće dužnosnika ne bi rasle.

pedja

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.