Igor Soban/PIXSELL

Davor Bernardić je novi predsjednik SDP-a

Autor: Dnevno.hr

Članovi SDP-a u drugom krugu unutarstranačkih izbora izabrali su Davora Bernardića za novog predsjednika stranke koji će SDP voditi iduće četiri godine.

Davor Bernardić  novi je predsjednik SDP-a s osvojenih 64,54% glasova, čime je nadmoćno pobijedio svog protivnika Ranka Ostojića. Nakon prebrojanih 14.000 glasova za Bernardić je dobio 67,25%, a Ostojić 32,75% glasova birača SDP-a koji su izašli na izbore. Prema neslužbenim saznanjima, odaziv birača bio je nešto manji u odnosu na prvi krug izbora.

U središnjici stranke rezultati izbora dočekani su pljeskom a skandiranjem ‘Bero’, ‘Bero’ dočekali su Zorana Milanovića, njihova lidera koji ih je u svom smjeru vodio punih 9 godina. Milanović je čestitao novom predsjedniku te naglasio da je SDP stranka koja bi trebala promicati hrvatske i opće ljudske interese – slobodu, jednakost i solidarnost, piše HRT.

Bernardić je također svima zahvalio.

– Danas je pobijedio SDP. Hvala Zoranu Milanoviću i na svemu dobrome što je napravio. Hvala svima koji su me podržavali kad je bilo najteže. SDP je pokazao da se može mijenjati. Od sutra krećemo graditi dobro društvo, društvo jednakih mogućnosti, rekao je novi predsjednik SDP-a.

Ranko Ostojić zahvalio se svima koji su izašli na zbore te je čestitao Bernardiću. Čestitam SDP-u, čestitam Davoru. Ja nisam odustajao, neće ni on,  rekao je Ostojić.

Autor: Dnevno.hr