sh.wikipedia.org

SAZVANA HITNA KONFERENCIJA ZA NOVINARE: ‘Na žrtvi Vukovara se opet zarađuje’; Penava upozorio: prevaranti u akciji

Autor: I.G.

Sredstva za projekt „Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“ prikupljaju isključivo putem uplata na račun Grada Vukovara i pozivom na donatorski telefonski broj.

Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, sazvao je hitnu konferenciju za novinare kako bi upozorio na varalice koji od građana traže novac za obnovu Vukovarskog vodotornja. Ako ste dali donaciju za obnovu Vukovarskog vodotornja mlađahnim studentima građevinarstva, niste dobročinitelj već ste žrtva klasične prevare.

Vukovarski gradonačelnik upozorio je da se sredstva za projekt „Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva“ prikupljaju isključivo putem uplata na račun Grada Vukovara i pozivom na donatorski telefonski broj, a one koji na ovaj način varaju građane usporedio je s ratnim profiterima.

„To je jednako onome što se radilo za vrijeme rata kada se na žrtvi zarađivalo“, rekao je Penava na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Vukovaru.

Da se novac za projekt obnove Vukovarskog vodotornja prikuplja na ovaj način Penava je saznao u ponedjeljak prilikom službenog posjeta Makarskoj, nakon čega su i iz Vukovara, Slavonskog Broda i nekih drugih gradova stigle informacije da „studenti građevine“ po kućama prikupljaju sredstva. Prema dosad dostupnim informacijama prevareni građani najčešće su „donirali“ iznose od dvadesetak kuna, a u znak zahvale su od prevaranata dobivali kartice s likom Vukovarskog vodotornja.

Penava je rekao da su čitav slučaj prijavili policiji kojoj bi od velike pomoći mogao biti registarski broj automobila kojim su se odvezli studenti – humanitarci, a kojeg je zapisala jedna Vukovarka, također žrtva prevare.

Dosad je za projekt obnove vodotornja prikupljeno oko devet i pol milijuna kuna, a većinu sredstava čine upravo donacije običnih građana.

Autor: I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.