Facebook/Zlatko Hasanbegović

Saznali smo pravi razlog zbog kojeg je Hasanbegović odbio Plenkovića: Novi sukob niče na relaciji Most-HDZ

Autor: I.Delić

Nije zalud Hasanbegović stao na loptu, ali primirje u HDZ-u ne donosi Plenkoviću mir.

Problemi i nesuglasice u HDZ-u kojega je odnedavno preuzeo premijer Andrej Plenković polako, ali sigurno se smiruju. Sukobe je prvotno izazivalo imenovanje ministrice kulture Nine Obuljen koja je na toj poziciji na negodovanje djela članstva zamijenila svojeg prethodnika Zlatka Hasanbegovića čiji se bunt u djelu medija najavljivao na način da će ovaj osnivati posebne stranačke ogranke preko kojih će rušiti stabilnost Plenkovićeve vlade.
Ipak, nije Hasanbegović politički naivac te je po svemu sudeći učio iz grešaka stranačkih revolucionara pa je za sada odlučio stati na loptu i svoje, ali i stranačke interese zastupati iz fotelje saborskog zastupnika. Pred Obuljen je pak nezahvalna bitka i zadaci koje tek treba ispuniti objašnjavajući javnosti svoju ulogu u Havcu.

OTKRIO JAVNOSTI: Evo zašto Hasanbegović ne želi biti šef Odbora za kulturu!

Kako god bilo Hasanbegović i njegova kolegica Bruna Esih za koju se smatralo da će biti dio pobunjenog klana uz bivšeg ministra svoj glas za Ninu Obuljen su dali otupljujući oštricu desnog krila stranke koja se valja prema centru. Od akcije i revolucije neće biti ništa, a desnom krilu Plenković će uskoro ponuditi još neke pozicije kako bi se stanje u stranci primirilo. Ponuda koju je Hasanbegović odbio ne želeći biti predsjednik saborskog Odbora za kulturu tek je formalnost jer za njega će tvrdi naš izvor iz HDZ-a pronaći neku značajniji poziciju jednako kao i za Esih te bi tako vuk trebao ostati sit, a sve ovce na broju. To je uostalom u jednom od svojih intervjua najavio i Davor Ivo Stier tvrdeći da su vremena izbacivanja iz stranke prošla.

Hasanbegović bi se tako prema našim saznanjima mogao domoći pozicije u Havcu, a nude mu se i neke državne agencije te ovaj sve ponude još mora razmotriti. Jednako tako Plenković je ugasio požar koji je zaiskrio oko ministarstva na kojem je inzistirao Goran Marić, ali požar koji se zahuktava dolazi mu sada iz mostovih redova jer ekipa Bože Petrova već počinje inzistirati na foteljama u državnim tvrtkama i javnim poduzećima, a za te pozicije imaju popis od 50-ak svojih članova, tu su jasno i mjesta državnih tajnika na koja pucaju.

Most i Hdz u sukobe su navodno već ušli te ratuju oko toga tko će biti ravnatelj javne televizije, a osim toga i gospodarstvo je minsko polje po dvije stranke koje samo na očigled korektno surađuju, jer i mali i veliki akter ove priče imaju prevelike apetite. Tako se u Mostu spekulira da će oni po pitanju privatizacije nacionalne imovine biti na strani Gorana Marića što bi moglo izazvati nesuglasice s Martinom Dalić i Zdravkom Marićem, a ovaj dvojac izrazito je nepopustljiv u svojim namjerama što bi moglo stvoriti probleme mostovcima koji su ranije po ovom pitanju bili principijelni. Pred nama je tako očito burno vrijeme u kojem će Plenković neprestano biti na testovima, a s kojom ocijenom i kako će ih prolaziti on sam najbolje znade.

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.