Dusko Jaramaz/PIXSELL

SAZNAJTE ŠTO ĆE SE SVE PROMIJENITI: HZZO od 1. rujna uvodi e-karton!

Autor: A.P.

Dorčić upitan za planove HZZO-a za iduće razdoblje novinarima je nakon svečane primopredaje umjetnih pužnica u KBC-u Sestara milosrdnica rekao kako u HZZO-u, izrađuju internetski portal na kojemu će svaki osiguranik, doktor primarne zdravstvene zaštite i bolnički liječnik imati uvid u liste čekanja i provesti narudžbu putem aplikacije. Plan je da novi sustav u punoj formi zaživi za 6 do 12 mjeseci.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Fedor Dorčić najavio je kako će od 1. rujna u probni rad biti pušten E-karton, pametne kartice s podacima o pacijentu. Naveo i punu informatizaciju zdravstvenog sustava u idućih godinu dana kakvu nema nijedna druga zemlja u Europi.

S HZZO-om sve bolnice bit će povezane informatički, a osim toga kako bi se sadašnja mogućnost dupliranja narudžbi izbjegla jer će one biti vezane uz OIB pacijenta uvest će se centralni kalendar naručivanja.

Dorčić upitan za planove HZZO-a za iduće razdoblje novinarima je nakon svečane primopredaje umjetnih pužnica u KBC-u Sestara milosrdnica rekao kako u HZZO-u, izrađuju internetski portal na kojemu će svaki osiguranik, doktor primarne zdravstvene zaštite i bolnički liječnik imati uvid u liste čekanja i provesti narudžbu putem aplikacije. Plan je da novi sustav u punoj formi zaživi za 6 do 12 mjeseci.

U rad će još biti puštena i mobilna aplikacija za naručivanje, e-uputnice, e-nalazi i e-fakture.

“Kada zaokružimo cjelinu, među prvima u Europi imat ćemo jedan tako informatiziran zdravstveni sustav. Mislim da ga sada u takvom opsegu nema nitko”, istaknuo je ravnatelj HZZO-a. Pacijente starije dobi, koji se ne služe internetom, naručivat će doktori primarne zdravstvene zaštite ili mlađi članovi obitelji.

 Istaknuo je i da će HZZO na jesen nastaviti provoditi analizu poslovanja bolnica, koje su u prvih šest mjeseci ove godine napravile 270 milijuna kuna novih dugova.

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.