Patrik Macek/PIXSELL

Savez Roma uputio otvoreno pismo Plenkoviću: Očekujemo javnu osudu ponašanja Steva Cujela

Autor: Dnevno.hr

HDZ-ovac uvrijedio Veljka Kajtazija.

Savez Roma u RH Kali Sala uputio je otvoreno pismo predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću povodom uvrede koju je HDZ-ovac Stevo Culej uputio Veljku Kajtaziju putem Facebooka.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Plenkoviću,

Prošlo je više od dvadeset i četiri sata otkad mi je Vaš stranački kolega i kandidat Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim izborima, gospodin Stevo Culej uputio poruku uvredljivog
sadržaja na mojoj službenoj Facebook stranici o čemu su pisali svi mediji.

Sadržaj poruke koju je napisao je po mišljenju Etičkog povjerenstva Republike Hrvatske „širenje rasne i nacionalne mržnje“ te sadrži „zlonamjerne optužbe sa svrhom izazivanja sumnje u kandidatovu (op.a. moju) lojalnost zajednici” čime je Vaš stranački kolega teško povrijedio Izborni etički kodeks. 

U svrhu stvaranja uvjeta za našu nesmetanu buduću suradnju te radi samog ugleda Vaše stranke očekujem da se Vi osobno, ali i vodstvo stranke, ogradi i jasno osudi ovakvo ponašanje gospodina Culeja. Gospodin Culej je pored mojih osobnih osjećaja svojom izjavom povrijedio i naše mnoge sugrađane pripadnike romske nacionalne manjine koji me od jučer neprestano zovu, ali i ostale građane za koje je ovakvo ponašanje neprihvatljivo.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.