Patrik Macek/PIXSELL

Sauchine odvjetnice tražit će nova grafološka vještačenja, izvlači se na to da je disgrafičar i disleksičar!

Autor: dnevno.hr

Ako doista ima disleksiju i disgrafiju, a radio je na tako visokoj funkciji - što uopće komentirati?

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, ali i ostali stranački dužnosnici zazivaju žurnu istragu vezanu uz aferu “Dnevnice” na čelu s SDP-ovcem Tomislavom Sauchom koji je proveo svoju prvu noć u Remetincu. Sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor, među ostalim i zato da ne bi mogao utjecati na svjedoku, a tereti ga se da je proračun oštetio za oko 540 000 kuna i 1360 eura potpisujući inozemne dnevnice premijerovim savjetnicima, koji tvrde da na putu nisu bili niti su podizali novac.

U istražnom postupku bit će ispitano još sedam svjedoka, uglavnom službenika ureda za opće poslove Vlade i Sabora.

HTV je jutros razgovarao s članovima Sauchina odvjetničkog tima koji smatraju da s obzirom na to da je riječ o manjem broju svjedoka, proces ispitivanja svjedoka ne bi trebao trajati dugo. Također, postoji mogućnost da obrana pozove svoje svjedoke.

Sauchini branitelji nisu željeli otkriti nalazi li se među njima Zoran Milanović. Potvrdili su da će razmotriti žalbu na odluku o Sauchinu zadržavanju u istražnom zatvoru i zatražiti nova grafološka vještačenja.

Situacija je dobila novi element kada je u javnost procurilo da se Saucha branio time da ima disleksiju i disgrafiju, odnosno poremećaj u svladavanju vještine pisanja i čitanja. U obranu je tako tvrdio da potpisi nisu njegovi te da bi USKOK  istragu trebao usmjeriti na osobe koje su bile izravno zadužene za isplatu dnevnica te sumnja da su one upletene u otkrivene nepravilnosti.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.