Robert Anic/PIXSELL

Šator unatoč protivljenjima odvezen u Vukovar: Hoće li ga raširiti ili uskladištiti?

Autor: T. P.

Ravnatelj Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskoga rata Vukovar izjavio je ranije da će o tome odlučiti upravno vijeće ustanove.

Iako se dio vukovarskih građana, kao i udruga i SOHV, izjasnili da ne žele šator koji je 555 dana stajao ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu, on je ipak prevezen u vukovarsku vojarnu. Njegova se konačna sudbina još uvijek ne zna pa tako nije poznato hoće li ga se ondje raširiti ili pak samo uskladištiti u Memorijalnom centru.

 Ravnatelj Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskoga rata Vukovar, Zoran Šangut, izjavio je ranije da će o tome odlučiti upravno vijeće ustanove.

“Ne možemo podržati donesenu odluku o prebacivanju (deponiranju), skladištenju ili čak izlaganju navedenog šatora u prostore koji su pod ingerencijom Javne Ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata jer smatramo neprikladnim i protuzakonitim, pozivajući se na samu svrhu i cilj osnivanja i djelovanja navedene Ustanove”, istaknuli su iz SOHV-a.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.