Facebook

Sarnavka, Raukar, Orešković, Kolarić i Pofuk glavni sudionici prosvjeda na Filozofskom fakultetu

Autor: I.Delić

Među studentima našla su se i neka javnosti dobro znana lica.

Plenum zagrebačkog Filozofskog fakulteta koji se održao u srijedu ispred spomenute institucije bio je povod da se ponovi zahtjev za smjenom dekana Vlatka Previšića. Zatraženo je da dekan sam odabere hoće li dati ostavku ili pristati na to da ga smijeni rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras koji i sam do 3. listopad mora odstupiti s dužnosti.

Podršku plenumu pružili su i pružaju Forum mladih SDP-a, te Centar za ženske studije, znači uglavnom lijevo-liberalne udruge i uvijek ista stranka. Tako su se među studentima našli o “studenti” SDP-ovac Ranko Ostojić, izbačena SDP-ovka Aleksandra Kolarić, predsjednica udruge B.a.B.e. Sanja Sarnavka, te vječna prosvjednica Urša Raukar, kao i Branimir Pofuk.

Zanimljiv osvrt na prosvjed na svojem je Facebook profilu iznio i pravnik Pero Kovačević, a njega pak prenosimo u potpunosti:

-Sveučilište u Zagrebu našlo se pri dnu popisa 980 najboljih svjetskih sveučilišta u 2016. godini.
Prema službenoj listi magazina Times Higher Education Zagrebačko sveučilište je u posljednjoj kategoriji, između 801. i 980. mjesta. Još više zabrinjava podatak da se ostala hrvatska sveučilišta uopće nisu probila na tu listu.
U moje vrijeme,kad sam studirao 1976-1980,Sveučilište u Zagrebu je bilo među 100 najboljih svučilišts u svijetu.
Puno je razloga,zašto je tome tako.

 

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.