Patrik Macek/PIXSELL

Samouvjereni Picula: ‘Vidim li sebe kao premijera? Naravno!’

Autor: T. P.

"Mislim da je ovo samo vrsta pritiska na mene, ali ja sam od 1990. kao SDP-ovac toliko često plivao protiv struje da mi ova situacija nije nova. Pogriješio bih jedino da se nisam kandidirao", uvjeren je Picula.

Tonino Picula prvi je istaknuo kandidaturu za predsjednika SDP-a, ali u međuvremenu se već suočio s lošom percepcijom nekih poruka u javnosti, osobito kada je rekao da stranku misli voditi iz Bruxellesa.

“Priča o mailu iz Bruxellesa je jednako vjerodostojna kao i tvrdnja da ću stranku voditi iz Bruxellesa. Dakle, riječ je o falsifikatu. Kandidatura je poslana iz Zagreba. To sam učinio u 5 do 12, simbolično, kao poruku da je SDP-u hitno potrebno ne samo novo vodstvo nego i dublje organizacijske, programske i statutarne promjene. A poslao sam mailom jer sam isplanirao vrlo zahtjevan dan; proveo sam ga dogovarajući kampanju s kolegama na terenu. Uz to, ja sam jedan od kandidata koji iz raznoraznih razloga ima dobru vidljivost pa ne trebam forsirati prisutnost u medijima”, pojasnio je Picula svoje postupke u intervjuu za Novi list.

Ne misli da je najava o Bruxellesu gaf koji će ga koštati izbora, nego upravo suprotno.

“Upravo obrnuto. Tvrdim da je to jedna od mojih prednosti. Radi se o dodanoj vrijednosti mojoj kandidaturi, a ne o ograničenju. Nema razloga da kao netko tko odgovorno radi posao u važnoj europskoj instituciji, gdje sam dvaput izabran najvećim brojem preferencijalnih glasova, ne nastavim raditi taj posao za dobrobit građana Hrvatske i članstva SDP-a. To će, naravno, u budućnosti biti moguće samo u onom opsegu kojeg će nametnuti obveze funkcije predsjednika SDP-a. Ta teza o nespojivosti dviju političkih funkcija otpočetka služi diskreditaciji moje kandidature. Mislim da se dobar broj mojih kritičara ustvari boji kako bih ja u tome uspio”, rekao je, piše N1 televizija.

“Dva puta sam izabran s najuvjerljivijom podrškom hrvatskih birača. Usporedbe radi, Andrej Plenković se još nije odrekao mjesta u EP-u. Moglo ga se vidjeti u Strasbourgu i Bruxellesu, a ovih dana obilazi i Ukrajinu. Ne vidim da mu zbog toga zapinje posao oko sastavljanja vlade. Da li je članstvo HDZ-a po tom pitanju toliko različito od SDP-ovog?! Mislim da je ovo samo vrsta pritiska na mene, ali ja sam od 1990. kao SDP-ovac toliko često plivao protiv struje da mi ova situacija nije nova. Pogriješio bih jedino da se nisam kandidirao”, uvjeren je Picula.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.