Marko Jurinec/PIXSELL/ilustracija
Marko Jurinec/PIXSELL/ilustracija

Samo kod nas: Vlak sat vremena stajao na +35, ljudi umirali od vrućine!

Autor: T. P.

Hrvatska, koja usluge Hrvatskih željeznica nudi i turistima, o ovakvim bi scenarijima trebala dodatno razmisliti u cilju njihova sprječavanja...

Dok se Hrvatska “kuha” na +35 u pravom ljetnom ponedjeljku, mnogima vrućina zadaje muke i podiže nervozu. U vlaku koji je u 15.37 iz Zagreba krenuo prema Varaždinu, temperatura i nervoza doslovno je došla do – usijanja. Naime, vlak je nakon sat vremena vožnje bez objašnjenja putnicima stao između mjesta Majurec i Vojkovački Kloštar. Kako je vlak stao, ugasila se i klima. Prozori se, kako je putnicima vlakovima dobro poznato, teško mogu otvoriti do kraja, a i oni koji su se uspjeli otvoriti u zagušeni vlak uspjeli su pustiti vrlo malo zraka.

Suočeni s vrućinom i bez konkretnog objašnjenja, mnogi su se putnici stisnuli uz vrata, a tek je nakon sat vremena u pomoć pristigala nova lokomotiva.

“Bilo je nesnošljivo vruće, ljudima je postalo muka. Samo sam čekala kada će nekome pozliti, a kondukteri nam ništa konkretno nisu znali reći. Kud smo mogli, u livadu obraslu žbunjem?” požalila nam se jedna putnica iz uzavrelog vlaka. Klima je, kako dodaje, proradila nešto prije nego što je stigla nova lokomotiva, no svaka se minuta u sparnom vlaku činila dugom poput vječnosti.

Hrvatska, koja usluge Hrvatskih željeznica nudi i turistima, o ovakvim bi scenarijima trebala dodatno razmisliti u cilju njihova sprječavanja…

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI