Patrik Macek/PIXSELL

Sabor sutra raspravlja o zakonu o strancima: U saborske klupe vraćaju se Stier i Šuker

Autor: Hina

Sabor, osim toga, sukladno nedavnom preslagivanju većine, treba potvrditi promjene u sastavima saborskih radnih tijela te u redovima Kluba HDZ-a.

Sabor svoj dnevni red treba proširiti Vladinim prijedlogom da iskaže povjerenje Mariji Burić Pejčinović za obavljanje dužnosti potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova.

Burić Pejčinović, koja je sada državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i ima respektabilnu diplomatsku karijeru, naslijedit će Davora Ivu Stiera koji je dao ostavku na ministarsku dužnost i odlučio se vratiti u HDZ-ove saborske redove.
U dnevni red trebao bi se uvrstiti i prijedlog triju saborskih klubova – HDZ-ova, HNS-ova i Kluba nacionalnih manjina da se Furio Radin izabire za potpredsjednika Sabora.

Osim toga, u dnevnom bi se redu trebao naći i Prijedlog strategije nacionalne sigurnosti i zakonski prijedlog o domovinskoj sigurnosti, oba dokumenta predložila je Vlada, a već u utorak trebali bi se naći pred matičnim saborskim Odborom za obranu.

U saborskim klupama ponovno Ivan Šuker i Ante Babić te Ante Bačić

Sabor, osim toga, sukladno nedavnom preslagivanju većine, treba potvrditi promjene u sastavima saborskih radnih tijela te u redovima Kluba HDZ-a.
U saborske klupe vratit će se HDZ-ov veteran Ivan Šuker, mijenjat će Dražena Bošnjakovića koji je preuzeo Ministarstvo pravosuđa, umjesto Andre Krstulovića Opare koji je izabran za gradonačelnika Splita, u saborske će klupe ponovno sjesti Ante Babić, a umjesto HDZ-ova župana Blaženka Bobana Ante Bačić.

Stierovim povratkom iz Sabora odlazi zastupnica Majda Burić.

Kadrovska su to rješenja o kojima će prije samog Sabora, u ponedjeljak ujutro, odlučivati Mandatno-imunitetno povjerenstvo.




Konačnu verziju izmjena Zakona o strancima, o kojoj će Sabor raspravljati u ponedjeljak žestoko kritiziraju nevladine udruge, tvrde da se njima kriminalizira pomaganje strancima, a pomagače kani kažnjavati visokim novčanim kaznama.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.