Patrik Macek/PIXSELL

Sabor danas raspravlja o HBOR-u

Autor: dnevno.hr

Time je, u odnosu na 2014. HBOR podržao 127 posto više projekata s dvostruko većim iznosom.

Sjednica Hrvatskoga sabora nastavlja se raspravom o Godišnjem financijskom izvještaju Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za 2015. godinu.

HBOR je u izvještajnom razdoblju kreditiranjem, osiguranjem izvoznih potraživanja i izdavanjem garancija podržala 2.589 projekata hrvatskih gospodarstvenika, u ukupnom iznosu 12,4 milijarde kuna.

Time je, u odnosu na 2014. HBOR podržao 127 posto više projekata s dvostruko većim iznosom. Kada je riječ o ostvarenim rezultatima HBOR tijekom 2015. bilježi povećanje kreditne aktivnost te je odobreno 2.285 kredita u ukupnom iznosu od 7,8 milijardi kuna. Od toga se 7,3 milijarde odnosi na novoodobrene kredite što je dvostruko više nego 2014. Broj odobrenih kredita je 2,5 puta veći od onih odobrenih 2014. i najveći je u dosadašnjem poslovanju HBOR-a.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.