dnevno.hr

SABLASNI PRIZORI KOZMA: Rasprodaja opustošila police, prodavačice pod zavjetom šutnje strahuju za posao!

Autor: T. P.

Jednom je smrknulo, drugima svanulo. Kakav će omjer te poslovice biti "na velikom platnu" situacije u Hrvatskoj kada je riječ o Todoriću, saznat ćemo uskoro

Kako je već poznato, između tvrtke Müller trgovina Zagreb d.o.o. i Konzum d.d. potpisan je Ugovor kojim će Mueller preuzeti trgovačko poslovanje drogerijskom robom koje je Konzum obavljao u specijaliziranim prodavaonicama pod brendom KOZMO.

U jeku toga, u tijeku je totalna rasprodaja asortimana u odabranim Kozmo drogerijama u Zagrebu: Sveti Duh, Remiza, Ivanićgradska i Trešnjevački trg.  Od danas, 15. do 17. ožujka cijeli asortiman bit će snižen čak 50% u poslovnicama u Ozaljskoj 148, na Trešnjevačkom trgu te u Ivanićgradskoj 59a. Također, od 16.3. do  do 18. ožujka cijeli asortiman bit će snižen čak 50% u poslovnici na Svetom Duhu 67. Rasprodaja traje do isteka zaliha, a to bi, sudeći prema onomu što smo zatekli u poslovnici na Trešnjevačkom trgu, moglo biti vrlo skoro.

Naime, u Kozmu smo zatekli zastrašujuć prizor: sablasno prazne police s kojih ljudi grabe bez pretjeranog prebiranja, a prodavačice tužnih lica preturaju pune košare, s pogledom prema sve praznijim policama. S obzirom na to da je atmosfera zabrinutosti i svojevrsne neizvjesnosti mogla “namirisati”, pitali smo prodavačice je li im osigurano radno mjesto. Jedna je jedva izgovorila “Meni je, ali ništa vam više ne smijem reći”. Ni druge prodavačice nisu bile razgovorljivije, štoviše, nisu se izjasnile o svojem budućem radnom mjestu s obzirom na to da Kozmo preuzima drogerija Muller.

U polupraznoj trgovini zatekli smo i jednog gospodina koji je vrhom napunio kolica, ne birajući posebno što točno kupuje. Blagajnica mu je rekla da bi inače tolike proizvode platio oko 2000 kune, no danas će ih, dakako, platiti daleko, daleko manje.

I dok je Todorićevo carstvo na klimavim nogama, Agrokor kojemu i država okreće leđa postaje tema medijskih stupaca, oni koji su u Kozmu danas prošli nevjerojatno povoljno osjetili su svojevrsno zadovoljstvo. Jednom je smrknulo, drugima svanulo. Kakav će omjer te poslovice biti “na velikom platnu” situacije u Hrvatskoj kada je riječ o Todoriću, saznat ćemo uskoro.

Sablasno prazne police Kozma
Sablasno prazne police Kozma

Podsjetimo, Kozmo je Agrokor osnovao 2005. godine, kada se i najjače razvijalo drogerijsko tržište. Lanac drogerija 2009. godine prodan je Fondu za gospodarsku suradnju Nexus, da bi nakon pet godina ponovno bio vraćen Agrokoru. Iako su ciljali na jačanje, gubitci su se nastavili redati i gomilati.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.