Borna Filic/PIXSELL

Runtić otkrio pozadinu sukoba: Vidio sam kuverte s novcem, nudili su mi 100 tisuća kuna za šutnju’

Autor: M.M.

"Pod okriljem noći u stožer Živog zida stižu žute kuverte s novcem donatora kojih nema na službenom popisu", tvrdi Runtić.

Supredsjednik Živog zida Hrvoje Runtić (43)  sa svojom curom Mihaelom Vargom za Nedjeljni Jutarnji  progovorio je o  pozadinu sukoba s vodećim trojcem stranke – Ivanom Viliborom Sinčićem, Ivanom Pernarom i Vladimirom Palfi.

Runtić ih je optužio da su “zaokupljeni vlastitim opsjenama, pohlepom i interesima.”

Runtić smatra i da j Vladimira Palfi ta koja upravlja Živim zidom, dok je Sinčić samo, dodaje, kult ličnosti kojeg je mukotrpnim radom na terenu stvorilo na tisuće članova Živog zida.

“Krivo su me procijenili. Vidio sam, pukim slučajem, ono što nisam trebao – kako pod okriljem noći u stožer Živog zida stižu žute kuverte s novcem donatora kojih nema na službenom popisu. Da me ‘neutraliziraju’ poslali su mi profesora Ivana Lovrinovića i PR-ovca iz njihove stranke Promijenimo Hrvatsku koji se predstavio kao Nikša, prezime mu nisam zapamtio, da mi održe predavanje o važnosti treće opcije koju ne bih smio ugroziti. Nikša mi je dao ponudu koja se valjda ne odbija: ‘Na kraju kampanje dobit ćeš 100.000 kuna nagrade, a do tada petsto eura tjedno da imaš za troškove’, tvrdi Runtić u Nedjeljnom Jutarnjem.

Vladimira Palfi je u ponedeljak u Dnevniku N1 televizije rekla da 2011. godine, kad je stranka osnovana, nitko nije htio sudjelovati ni u predsjedništvu stranke niti u glavnom odboru.”

“To nikome nije bilo interesantno, jer su tad nagrade bile uhićenja i maltretiranja. Sad, kad je Živi zid jaka stranka, svi bi htjeli biti saborski zastupnici i dobivati saborske plaće. Struje su uvijek bile i uvijek će biti. Mi imamo puno ljudi koji su aktivisti, što se Runtića tiče, ne znamo otkud nezadovoljstvo, on je pozvan na sve sastanke, on se nikome ne javlja i ne odgovara na pozive”, kazala je Palfi tada.




Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.