facebook

Runtić napustio Živi zid pa ulazi u Mostov klub u Saboru kao nezavisni zastupnik!

Autor: dnevno.hr

Naglašava da ostaje nezavisni zastupnik jer se ne želi vezati ni uz jednu stranku.

Nakon što je nakon žestokih prepirki napustio Živi zid optužujući bivše kolege za pokušaje podmićivanja i prikrivanje neslužbenih donacija, Hrvoje Runtić odlučio se kao nezavisni zastupnik pridružiti Klubu zastupnika Mosta. Uz 13 mandata koje su osvojili na prijevremenim izborima, Mostov saborski Klub sada će imati ukupno broji 14 ljudi

“Nakon puno promišljanja i konstruktivnih razgovora odlučio sam kao nezavisan zastupnik pristupiti Klubu zastupnika Mosta nezavisnih lista. Nakon što sam otkrio i prijavio niz nepravilnosti u financijskom poslovanju Živog zida, zbog čega sam bio izložen i javnom linču, nikako ne mogu zastupati svoje birače kao zastupnik istoimene stranke.

Od borbe za izmjenu Ovršnog zakona ne želim odustati”, kazao je Runtić te dodaje da je jedino u Mostu prepoznao ključne stavke programa koje i sam podržava – izlazak hrvatskog naroda iz dužničkog i ovršnog ropstva, piše Večernji list. 

Naglašava da ostaje nezavisni zastupnik jer se ne želi vezati ni uz jednu stranku.

“Drago nam je što će se gospodin Runtić priključiti Mostovu klubu zastupnika kao nezavisan zastupnik. Ideja Mosta upravo je i bila okupiti nezavisne pojedince koji ne žele biti opterećeni ideološkim i političkim konotacijama. Vjerujem da će Hrvoje Runtić znatno pridonijeti radu našeg Kluba zastupnika koji će u budućem sazivu Sabora brojiti najmanje četrnaest zastupnika”; komentirao je za Večernji list jedan od osnivača Mosta “

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.