KOPRIVNICA-HR

Ruglo u središtu Koprivnice postaje ‘pametna’ ulica!

Autor: dnevno.hr

Ugovoreno trajanje radova i to 1. i 2. faza je 70 radnih dana odnosno do lipnja ove godine, dok se završetak radova 1. faze očekuje u mjesecu travnju. Rokovi naravno ovise i o vremenskim uvjetima.

U ponedjeljak 20. veljače 2017. godine započet će radovi na rekonstrukciji Ulice hrvatske državnosti u Koprivnici, od Florijanskog trga do Križevačke ulice. S obzirom na prometnu opterećenost Ulice hrvatske državnosti rekonstrukcija će se provoditi u dvije faze i to 1. faza od Florijanskog trga do Ulice Taraščice te 2. faza od Ulice Taraščice do Križevačke ulice. Provedba radova, 1. faze će započeti na raskrižju Ulice hrvatske državnosti i Florijanskog trga, a odvijat paće se prema raskrižju Ulice hrvatske državnosti s Ulicom Taraščice.

Tijekom provođenja radova, a sukladno izrađenom i odobrenom Elaboratu privremene regulacije prometa, za promet će biti zatvoren dio ulice od Florijanskog trga do Ulice Taraščice, dok će se normalno u oba smjera prometovati na potezu Križevačka Ulica – Ulica Taraščice. Zbog provedbe radova 1. faze biti će otežan pristup stambenim objektima, a onemogućen pristup i korištenje parkirnih površina u dijelu ulice od Florijanskog trga do Ulice Taraščice. Nakon dovršetka radova 1. faze, započeti će radovi na 2. fazi i to od Ulice Taraščice do Križevačke ulice pa će za promet biti zatvoren taj dio ulice dok će se uz nužan oprez, moći prometovati prvim dijelom ulice, odnosno dijelom ulice u kojem će radovi biti završeni.

Ugovoreno trajanje radova i to 1. i 2. faza je 70 radnih dana odnosno do lipnja ove godine, dok se završetak radova 1. faze očekuje u mjesecu travnju.

To će biti druga smart ulica u Hrvatskoj, nakon Dubrovnika. Uvest ćemo senzore na semaforima koji će znatno povećati sigurnost i olakšati prometovanje i pješacima i vozilima te senzore na parkinzima koji će olakšati fluktuiranje ljudi prikazivanjem broja slobodnih mjesta – rekao je v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić još prošle godine. Senzori će tako upozoravati pješake i vozače na blizinu drugih vozila i sigurnost prolaska, a duž ulice bit će postavljena i LED rasvjeta.

Rokovi naravno ovise i o vremenskim uvjetima. Uz rekonstrukciju prometnih površina provest će se rekonstrukcija podzemnih instalacija, odnosno vodovod i kanalizacija te javne rasvjete kao i izgradnja kabelske kanalizacije.

Osim spomenutih rekonstrukcija u samoj ulici, obavit će se i rekonstrukcija parkirališne površine i rekonstrukcija javne rasvjete na javnim pješačkim površinama uz Robnu kuću, ispred zgrade Podravske banke te uz zgradu Doma mladih. Ukupni troškovi radova na rekonstrukciji prometnih i parkirnih površina, javne rasvjete i izgradnji kabelske kanalizacije iznose 3.450.000,00 kuna, dok su ukupni troškovi radova na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže 1.650.000,00 kuna.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.