Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Romanu Leljaku na put stale osobe zadužene za sigurnost Predsjednice: ‘Ne možeš na kninsku tvrđavu’

Autor: Dnevno.hr

Kako nam je otkrio Leljak, imao je sve potrebne propusnice, organizatori su ga pustili, no služba za sigurnost predsjednice zapriječila mu je prolazak na tvrđavu bez ikakva obrazloženja.

Roman Leljak, hrvatskoj javnosti dobro poznat slovenski publicist i istraživač arhiva koji je godine svog života posvetio istražujući Udbine krake i koji je zaslužan za pribavljanje velike količine dokumenata za suđenje u Njemačkoj, došao je u Knin na proslavu Oluje, ali na tvrđavu nije smio.

Prolaz su mu zabranile osobe zadužene za sigurnost predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Kako nam govori, imao je sve potrebne propusnice, organizatori su ga pustili, no služba za sigurnost predsjednice zapriječila mu je prolazak na tvrđavu bez ikakva obrazloženja.

“Išao sam prema tvrđavi, do mene su doletjela dvojica iz sigurnosne službe predsjednice i rekla da ne mogu proći. Potom su došla još četvorica, okružila me i rekli da ne mogu dalje. Bilo je puno ljudi, nisam htio stvarati nerede, nisam ništa ni pitao, okrenuo sam se i otišao”, govori nam razočarano Leljak.

Na pitanju što misli što je tomu razlog, govori nam da su vjerojatno znali tko je on i netko im je naložio da ga ne puštaju.

“Dok sam se kretao prema tvrđavi, čuo sam kod tih osoba iz sigurnosti kako govore preko radija “prošao je”… Znao sam odmah da se nešto događa i da će biti problema”, otkriva nam.

Što je pravi razlog znaju oni koji su naložili sprječavanje ulaska slovenskog istraživača na kninsku tvrđavu.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.