Roman Leljak – Sam protiv njih

Autor: dnevno.hr

Dođite na predstavljanje nove knjige Romana Leljaka „SAM PROTIV NJIH“ koje će se održati 21. listopada 2016. u Zagrebu, Dvorana Vijenac, Kaptol 29a s početkom u 19,00 sati.

Slovenski publicist i istražitelj arhiva UDB-e iz Slovenije, Roman Leljak rođen je u Đurmancu (kod Krapine) 21. kolovoza 1964. godine. Osnovnu školu završio je u Šentjuru, srednju vojnu školu u Sarajevu i Beogradu, a zatim odlazi u Pančevo na posebnu obuku o vojnoj sigurnosti.

Saznavši za strašne zločine koje je ta vojska počinila u ratu i poraću Leljak napušta vojsku i započinje svoj istraživački rad kojim razobličava djelatnost bivše jugoslavenske službe državne sigurnosti. Posvetio se i izuzetno značajnom humanom istraživačkom radu na brojnim iskopima gdje su skončale na tisuće nedužnih ljudi nakon Drugog svjetskog rata. Otkrio je primjerice i mračnu i vrlo strogo čuvanu tajnu Hude Jame.

Knjiga „SAM PROTIV NJIH“ čita se u jednom dahu jer obiluje nizom zanimljivih priča i podataka o tome što doživljava autor pri rasvjetljavanju rada UDB-e i stravičnih jugokomunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata.

Na temelju višegodišnjih istraživačkih radova nastale su i druge njegove knjige:

Radiorelejne zveze (udžbenik za veziste JNA), Teharske žive rane, Teharje, Trilogija Vetrinje-Teharje-Rog, Cerkev umira v petek 13., KNOJ 1944-1945 (partizanska likvidacijska divizija), Dirigent s pištolo, Črne bukve Gornje Radgone 1945-1950, Odgovorni za poboje na Celjskem 1945., Mit o OF in KPS, Zločini slovenskega Kajna 1 i 2 dio, Huda jama – strogo čuvana tajna, UDBA.

Dođite na predstavljanje nove knjige Romana Leljaka „SAM PROTIV NJIH“ koje će se održati 21. listopada 2016. u Zagrebu, Dvorana Vijenac, Kaptol 29a s početkom u 19,00 sati. Knjigu će predstaviti:

dr. sc. Josip Jurčević – povjesničar, znanstveni savjetnik

Roman Leljak – autor knjige, slovenski publicist

Organizator: HRVATSKI KLUB

Knjigu „SAM PROTIV NJIH“ možete na predstavljanju nabaviti po vrlo povoljnoj cijeni.

Radujemo se Vašem dolasku. Povedite i prijatelje.

roman-sam-protiv-njih-portal

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.