Dusko Marusic/PIXSELL

Roditelji u strahu: U Splitu u istom danu otrovana čak četiri psa u blizini dječjeg vrtica

Autor: dnevno.hr / Slobodna Dalmacija

Što se otrova tiče, po svemu sudeći riječ je o akutnim otrovima - sredstvu protiv izbijanja biljnog korova ili pužomoru.

Vlasnici kućnih ljubimaca već godinama upozoravaju, mediji pišu, a policija istražuje, no problem trovanja kućnih ljubimaca na javnim gradskim površinama nije ni približno riješen, piše Slobodna Dalmacija.

Sredinom ovoga tjedna, u ograđenom prostoru za istrčavanje pasa u poznatom parku na splitskom Bolu, sjeverno od Mažuranićeva šetališta, u jednome danu otrovana su čak četiri psa. Srećom, brzom i pravilnom intervencijom spašeni su im životi, no među vlasnike ljubimaca još jednom su se uvukli strah i nelagoda. Strahuju i roditelji, jer se u neposrednoj blizini parka za pse nalaze i dva dječja vrtića i igrališta.

“Bilo je strašno, velik je to šok, no vlasnici su se snašli i brzo reagirali. Anonimni trovatelj i ovoga se puta služio trikovima, otrov je stavljao unutar poslastica za pse, kupljenih u obližnjoj prodavaonici”, rekla je za Slobodnu Dalmaciju Sunčica Orlić iz Udruge ‘Sehaliah’ koja se bavi zaštitom kućnih ljubimaca.

“Strašan je to prizor, psima izlazi nekakva pjena na usta, tresu se, ne mogu hodati, nemaju snage, vlasnici ih na rukama nose veterinaru, u strahu da će umrijeti u velikim mukama. Ne znam kakvo je to iživljavanje i kome to čini zadovoljstvo, posebno jer je na Bolu ograđen prostor za životinje pa nikome ne smetaju”, dodaje Sunčica.

Što se otrova tiče, po svemu sudeći riječ je o akutnim otrovima – sredstvu protiv izbijanja biljnog korova ili pužomoru, koji se lako nabavljaju i dostupni su u gotovo svim poljoprivrednim ljekarnama. U manjim količinama služe za tamanjenje nametnika na biljkama, no u većim količinama mogu izazvati i smrt čovjeka.

Autor:dnevno.hr / Slobodna Dalmacija
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.