Nikola Cutuk/PIXSELL
Nikola Cutuk/PIXSELL

RKMAN (SDSS) NAHVALIO HDZ I ŽINIĆA: ‘Odlično surađujemo, toga sa SDP-om nije bilo!’

Autor: T. Budak

U odnosu prema meni i brojnim napadima na mene od desničara, u prošloj strukturi vlasti na čelu sa SDP-om za kojeg su u najvećoj mjeri glasali upravo Srbi, takvog razumijevanja nažalost nije bilo. Dakle, nitko od Srba nije glasao za HDZ, a župan i njegova garnitura ipak pokazuju senzibilitet za našu zajednicu, razumiju naše probleme i mene uvažavaju kao legalnog i legitimnog predstavnika zajednice u Sisačko-moslavačkoj županiji – kazao je Rkman.

Dožupan Sisačko – moslavačke županije iz redova srpske nacionalne manjine, Bogdan Rkman, ne krije zadovoljstvo suradnjom njega i župana Ive Žinića (HDZ):

– U usporedbi s prijašnjom županijskom vlasti sadašnja suradnja sa HDZ-ovim županom je vrlo dobra. Postoji određeno razumijevanje, volja i senzibilitet kod županijskih vlasti u prihvaćanju činjenice da su Srbi integralni dio ove županije. U odnosu prema meni i brojnim napadima na mene od desničara, u prošloj strukturi vlasti na čelu sa SDP-om za kojeg su u najvećoj mjeri glasali upravo Srbi, takvog razumijevanja nažalost nije bilo. Dakle, nitko od Srba nije glasao za HDZ, a župan i njegova garnitura ipak pokazuju senzibilitet za našu zajednicu, razumiju naše probleme i mene uvažavaju kao legalnog i legitimnog predstavnika zajednice u Sisačko-moslavačkoj županiji – kazao je Rkman za Novosti.

Autor: T. Budak

ZADNJE VIJESTI