screenshot

Rijetki su primijetili: Plenkovićev ministar slučajno otkrio tko zapravo upravlja Vladom

Autor: Iva Međugorac

Tko doista vlada Vladom, pitanje je koje se svako malo postavi među običnim hrvatskim pukom, kada se slušaju izjave pojedinih Plenkovićevih ministara. A odgovor je gostujući u Dnevniku Nove TV pomalo nespretno i između redaka dao ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, dajući naslutiti da je jedan od najmoćnijih ljudi u Vladi, zapravo čovjek koji u njoj niti ne sjedi – Ivan Vrdoljak. Naime, kako je aktualni ministar kazao, svim kritikama i opaskama građana unatoč Vlada ne odustaje od ideje uvođenja razdjelnika.

”Prema informacijama s kojima raspolažem, oko 102.000 kućanstava ima ugrađene razdjelnike. Pedesetak tisuća kućanstava nema ugrađene razdjelnike. Želim naglasiti da ne postoje nedvojbeni dokazi o štetnosti, odnosno o negativnim posljedicama ugradnje razdjelnika. Rješenje ovog problema vidimo u izmjenama i dopunama zakona o toplinskoj energiji i pravilnika kojima ćemo urediti ovo pitanje, tehniku ugradnje, kontrole i niza drugih pitanja po pitanju razdjelnika. Koncept ugradnje razdjelnika nije koncept od kojeg se u ovom trenutku odustalo”, rekao je mlađahni ministar te otkrio kako će zapravo nastaviti s realizacijom projekta, radi kojega se Vrdoljak povukao iz politike zbog straha od dubljeg institucionalnog ”čačkanja” po toj priči.

No, slučajno ili ne, najava provedbe ovoga projekta dolazi baš u vrijeme kada je Vrdoljak najavio da se vraća u politiku, na čelo svoje stranke koja očigledno vrlo dominantno upravlja Vladom. Vrdoljak će, naime, ponovno preuzeti čelo HNS-a, a time mu se otvara prostor za nastavak poslova za koje se ranije zalagao, a uzgred rečeno, dobro upućeni i ovom idejom ne baš oduševljeni HNS-ovci stava su kako se njihov bivši šef iz politike nikada nije povukao, već da je on taj koji diktira pravila aktualnom i neprimjetnom predsjedniku Predragu Štromaru.

Kada već spominjemo razdjelnike, valja reći da je riječ o debeloj prijevari potrošača, za koju nitko nije odgovarao. Građani su, naime, svojedobno masovno ugrađivali razdjelnike, a vrlo brzo doznalo se da to nije bila obveza države prema EU kao što se tvrdilo iz Vrdoljakova resora. Jednako tako nije izrađena studija njihove isplativosti, što je zapravo EU i tražila u preporuci. Kome se pogodovalo i tko će ljudima nadoknaditi nepotrebne troškove i stres kojemu su izloženi, danas očito nikome nije niti bitno, jer razdjelnici i Vrdoljak vraćaju se na velika vrata.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.