Patrik Macek/PIXSELL

Ribić: ‘Uopće me ne bi iznenadilo da Goran Marić ode iz Vlade’

Autor: T. P.

Ribić smatra da u programu Vlade ima puno lijepih načela, pa i želja, ali nema kako do toga doći i mnogo toga nije konkretizirano.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić, na N1 televiziji osvrnuo se na moguću ostavku ministra bez portfelja, Gorana Marića.

“Ne bi me uopće iznenadilo da u ovoj Vladi odmah na početku ode jedan ministar, ja mislim da se to se mora dogoditi kad tad, pogotovo kad je riječ o Goranu Mariću jer je predstavnik ekonomske politike u interesu većine građana u zemlji, a s druge strane imamo predstavnike visokog kapitala i vidljivo je koju je orijentaciju zauzeo Andrej Plenković. To je nastavak iste predstave, s novim akterima, glumcima, ovaj puta zrelijim, savjesnijim nego za vrijeme Zorana Milanovića, ali je to ista ekonomska politika, iz koje se Hrvatska ne zna i neće iščupati. To je politika koja odgovara financijskim krugovima”, rekao je Ribić.

>>> GORAN MARIĆ PODNIO OSTAVKU? Ne želi biti u Vladi bez portfelja

Na pitanje o tome kako komentira činjenicu da se u istoj Vladi nalaze i Goran Marić i Martina Dalić, Ribić je rekao da će ključni trenutci biti kad se sudare njegova gledišta i ona Martine Dalić. “On je oštro kritizirao HNB, monetarnu politiku, iza njega stoje znanstveni radovi, mislim da je on osoba koja zna što govori. Ova Vlada neće iskakati iz tog okvira europskih politika, a upravo nam to nam iskakanje treba. Potrebno je disciplinirati HNB, staviti je u funkciju hrvatskih građana, a ne u funkciju međunarodnih financijskih mešetara”, smatra Ribić.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI