nova tv
nova tv

REZULTATI CROBAROMETRA POKAZALI: Orešković i Bandić popularniji od Milanovića i Plenkovića

Autor: dnevno.hr

Najbolji dojam na ispitanike u prvoj polovini srpnja ostavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Njih 63 posto o njoj ima pozitivan dojam, dok 32 posto ima negativan dojam.

Na Dnevniku Nove TV izložen je i treći dio istraživanja Crobarometra. Istraživanje se provodilo od 1. do 18. srpnja na reprezentativnom uzorku od 974 građana iz cijele zemlje, a provela ga je agencija Ipsos.

Najbolji dojam na ispitanike  u prvoj polovini srpnja ostavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Njih 63 posto o njoj ima pozitivan dojam, dok 32 posto ima negativan dojam.

07kgkbcroba23

Predsjednik SDP-a je najnegativniji od vodećih političara u zemlji, čak 58 posto ispitanika o njemu ima negativan dojam, dok pozitivno na njega gleda njih 35 posto.

Prvi put je dio ovog istraživanja je i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković o kojem je 46 posto ispitanika izrazilo pozitivan stav, a negativan njih 27 posto.

09crob234

Veliki broj građana stvorio je dojam o Plenkoviću iako još uvijek postoji 11 posto onih koji za njega nisu čuli te 16 posto onih koji o njemu nisu stigli formirati mišljenje.

O čelniku MOST-a Boži Petrovu pozitivan dojam ima 41 posto ispitanika, a negativan čak pola svih ispitanih!

Od sva tri čelnika stranaka koja u ovom trenutku uživaju najveću potporu u Hrvatskoj dvojica političara ostvarila su pozitivniji dojam. To su Milan Bandić i Tihomir Orešković. O Bandiću pozitivan dojam ima 50% ispitanika, a 43% negativan. On se u srpanjskom Crobarometru našao zbog koalicijskog potencijala u budućnosti, ali i zbog činjenice da obnaša dužnost gradonačelnika hrvatske metropole.

Gotovo identične rezultate Bandićevim ima i opozvani premijer Orešković – pozitivno o njemu misli 49 posto ispitanika, dok je negativan dojam ostavio na njih 42 posto.

06crobaro234

Polovina ispitanika, točnije njih 46,1 posto kao najveći problem u državi vidi nezaposlenost.  18,8 posto ispitanika najveći problem vidi pak, u hrvatskom gospodarstvu. Da su loši političari odnosno loša vlast najveći hrvatski problem smatra 10,1 posto ispitanika.

Među 5 ključnih problema u zemlji uvršteni su još i siromaštvo sa 6,8 posto te korupcija i kriminal s 5,3 posto glasova ispitanika. Da će sigurno glasovati na izborima izjasnilo se 49 posto svih ispitanika, dok je njih 24 posto poručilo da će na izbore vjerojatno izaći.

Osim toga, 15 posto ispitanika izjasnilo se da neće glasovati na izborima, dok 8 posto kaže da vjerojatno neće glasovati, a još ne zna ili nije sigurno 4 posto ispitanika

Autor: dnevno.hr

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI