Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Revizorska kuća tvrdi: ‘Greška u komunikaciji dovela je do izjave iz VTB-a’

Autor: dnevno.hr

U srijedu kasno navečer VTB banka opovrgnula je izjavu prvog potpredsjednika banke Jurija Solovjeva da je Agrokor falsificirao izvještaje.

Baker Tilly, jedna od revizorskih kuća koja je revidirala financijskih izvješća Agrokora kazala je da su u njihovim revizijama pojedinih članica grupe utvrdili određene nepravilnost koje su iskazale u pojedinačnim izvještajima i one su ispravljene u konsolidacijskih paketima.

Dodaju da je izjava čelnika VTB banke rezultat greške u komunikaciji između te banke i odjela Strategije Agrokora.

Dodali su da su u  2015. godini sve transakcije u okviru Agrokor Grupe u pogledu otplate kredita, kamata i dobavljača odvijale su se nesmetano uobičajenom dinamikom”, kažu iz Baker Tillyja.

“Tijekom proteklih godina u našoj reviziji pojedinačnih članica Grupe, gdje smo utvrdili određene nepravilnosti iskazali smo ih u svojim pojedinačnim Izvještajima. Te pojedinačne pogreške ispravljene su u konsolidacijskim paketima”, zaključuju u odgovoru.

Podsjetimo,  direktor ruske banke VTB Jurij Solovjev, naime, u srijedu je izrazio sumnju u Agrokorova financijska izvješća te je izjavio kako su “problemi u kompaniji nastali zbog nepravilnosti u vođenju poslovnih knjiga za što su odgovorni vlasnici i menadžment, i to u dužem vremenskom razdoblju”

U srijedu kasno navečer VTB banka opovrgnula je izjavu prvog potpredsjednika banke Jurija Solovjeva da je Agrokor falsificirao izvještaje. Bloomberg i ruski mediji javljaju da u VTB banci pojašnjavaju da je bilo samo nepravilnosti u izvještajima, no ne i falsificiranja.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.