Dino Stanin/PIXSELL

Republika Srpska podigla optužnicu protiv Gotovine, Krstičevića i još 14 generala!?

Autor: T. P.

Večernje novosti pišu da se hrvatski vojni generali terete da su neposredni rukovodtelji vojnih operacija "Maestral" i "Južni potez".

MUP Republike srpske podnio je kaznene prijave protiv hrvatskih generala, pišu Večernje novosti u današnjem tiskanom izdanju. Na naslovnici tako stoji da je protiv generala Ante Gotovine podnesena prijava zbog zločina u BiH.

Od 640 optuženih, hrvatske službe dio ljudi već su prebacile na sigurno, u Hrvatsku, a progon prijeti Kotromanoviću, Gotovini, Krstičeviću.

Prijave su podnesene zbog zločina počinjenih u rujnu i listopadu 1995. godine, a osumnjičeni bi, ako kroče na teritorij Bosne i Hercegovine, trebali biti uhićeni, prenosi agencija Beta. Večernje novosti pišu da se hrvatski vojni generali terete da su neposredni rukovodtelji vojnih operacija “Maestral” i “Južni potez”.

>>> Krstičević: Strahujem da ću biti uhićen u BiH!

Ministar Krstičević, upitan strahuje li da bi mogao biti uhićen dođe li u BiH, rekao je da strahuje kao i svaki normalan čovjek kao i svaki drugi branitelj. ‘Ponosan sam na svoj ratni put. Sretan sam jer sam sudjelovao u akcijama Južni potez i Maestral kojima smo donijeli mir BiH i na to sam ponosan’, rekao je Krstičević.

Ministarstvo obrane (MORH) potvrdilo je da ministar Krstičević neće sudjelovati na sastanku srednjoeuropskih ministara obrane u Sarajevu, no dodali su da to nema veze s aktualnim događajima u BiH, nego s trenutnim obvezama u Vladi.

screenshot
screenshot
Autor: T. P.