Goran Stanzl/PIXSELL

Reiner: Pitanje povjerenja Tomislavu Karamarku na dnevni red staviti će se u poslovničkom roku

Autor: I.G.

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner odgovarajući na novinarska pitanja u Gospiću nije htio komentirati medijske najave da će zastupnici Mosta glasovati protiv Tomislava Karamarka.

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner rekao je u srijedu kako će Sabor  zahtjev oporbe  da se na dnevni red uvrsti prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja prvom potpredsjedniku  Vlade Tomislavu Karamarku  “staviti u poslovničkom roku”.

Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku  s potpisom 39 oporbenih zastupnika predan je Saboru 18. svibnja, te se u skladu s poslovničkim rokom od mjesec dana  glasovanje o povjerenju treba  održati do 18 lipnja.

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner odgovarajući na novinarska pitanja u Gospiću, nakon svečanosti  ređenja biskupa  Križića nije htio komentirati medijske najave da će zastupnici Mosta glasovati  protiv Tomislava Karamarka .

Za biskupovo ređenje  Reiner je rekao kako je bilo u svečano, te da očekuje da će nastaviti uspješno voditi Gospićko-senjsku biskupiju, jer mu je prethodnik Mile Bogović ostavio dobre temelje.

Svečan je i važan ovo događaj, jer, kako se i papa Franjo stalno zalaže,  potrebno je u društvu jačati milosrđe, sućut i ljubav, jer mislim da u svijetu, pa i u Hrvatskoj danas nema dovoljno ljubavi, rekao je Reiner.  Također je rekao da je Hrvatska sekularna, da će takva i ostati, ali da se ne smije smetnuti s uma da se golema većina građana izjasnila vjernicima i da su zlonamjerne interpretacije kako se crkva previše miješa u život države i ljudi koji nisu vjernici.

Bjelodano je da Hrvatska jest sekularna država, ali i da se katolicima kao većinskom stanovništvu i vjernicima drugih kršćanskih religija te islama izjasnio golemi postotak stanovništva, te da se svima njima može pružiti dostojanstvo, što se pokazalo posebno na nedavnoj 100-toj obljetnici priznanja islama kao službene religije, rekao je Reiner.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.