Sanjin Strukic/PIXSELL

Reiner: Nadam se da će Petrov uspješno voditi Sabor

Autor: dnevno.hr

Ne vidi ništa neuobičajenog što su se HDZ i Most dogovorili da Sabor dvije godine vodi Mostov, a dvije godine HDZ-ov predsjednik.

Aktualni predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner nije želio potvrditi medijska nagađanja da će, uz Miroslava Tuđmana, biti potpredsjednik novog saziva Sabora iz HDZ-ove kvote.

Još o tome nismo razgovarali, kao ni o jednoj drugoj funkciji, zapravo ne postoji precizan dogovor o bilo kojoj funkciji, izjavio je Reiner novinarima na Danu otvorenih vrata Hrvatskog sabora.

Izrazio je nadu da će njegov nasljednik, Mostov Božo Petrov, uspješno voditi Sabor, iako nema parlamentranog iskustva.

Ne vidi ništa neuobičajenog što su se HDZ i Most dogovorili da Sabor dvije godine vodi Mostov, a dvije godine HDZ-ov predsjednik. To je politički dogovor koji postoji i u i nekim drugim zemljama, a postojao je ranije i u Europskom parlamentu. Bilo je uobičajeno u EU da se petogodišnji mandat dijeli na dva dijela, rekao je Reiner, prenosi HRT. 
Dan otvorenih vrata manifestacija je koja se u Saboru održava od 2013. dva puta godišnje – uz Dan Hrvatskoga sabora, 30. svibnja te uz blagdan 8. Listopada, Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Na taj dan građani mogu ući u zgradu Sabora bez prethodne najave i pogledati prostorije koje nisu dio uobičajenih programa za posjetitelje.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.