Ilustracija, Foto: Pixabay

RAZMIŠLJANJE JEDNOG ‘OSTAŠE’: Evo što su nam sve ‘uvalili’ dok smo se zabavljali Istanbulskom

Autor: S.V.

“Iako u Hrvatskoj sve što ne valja dolazi od crvenog ili plavog a ne crnog, valja mi u svom promišljanju i domoljubnom zanovijetanju reći: sačuvaj nas Bože kuge, gladi, rata i političkih stranaka u Hrvata. Točnije bi bilo sačuvaj nas Bože crveno-plavog velikog brata što satire tvoj narod Hrvata. Sudbina moga naroda, moje zemlje, moje obitelji i mene sama je u rukama licemjere, konvertita, financijski utjecajnih lobija, neokomunista, kojekakvih nevladinih udruga, međunarodnih fukara, predstavnika nacionalnih manjina, u rukama dviju stranačkih oligarhija koje postoje i djeluju sebe same radi. Tu sudbinu manje – više dijelim sa svima onima koji su ovih dana na društvenim mrežama preimenovani iz Ustaše u Ostaše. Sada svima smetaju Ostaše.

Antifa će ovih dana obilježiti kaže ulazak partizana u Zagreb, dao Bog da im takvu uđu u kuću pa se u njoj nasele na nekih 100 godina. U stvari ti koji prosvjeduju žive od imanja kojeg su im Partizani omogućili otimačinom, zao iu valjda slave, iz zahvalnosti što su im zbrinuli pretke i familiju. S druge oak strane kad se obilježavaju brojne jame, gudure, fojbe i stratište na Beliburškom polju onda antifa priča o fašizaciji Hrvatske. Drug je Tito i njegova armada ubijala hrvatski puk 70 godina na naj svirepiji način i kako onda netko tko je Hrvat to može slaviti? Poremećeni sustav vrijednosti i vrednota. Partije se bore za naklonost puka, a puku se polako za sve fićuka….I bježi odavde glavom bez obzira. Uskoro zbog drugova iz komiteta u liku SDPHDZHNS satelita neće ostati nikoga, pa će valjda onda glasovati jedni za druge kako bi se show nastavio….

I tako dok nam uvaljuju istanbulske zakone i pravilnike crveno plavi drugovi u istom trenutku nam izvaljuju i rasprodaju nacionalno blago strancima, svojim prijateljima, financijerima i znancima. Tranzicija i prijelaz sa vlasti u oporbu (koja je isti sastav vlasti) prelazi desetljećima glatko, bez otpora i nereda. Važno je neka ugovori i biznis nastave svojim tijekom jer to je cilj i svrha velikog brata. Brojke su neumoljive, stotine tisuća u blokadi, stotine tisuća iselilo, stotine tisuća bez posla. No za partije na vlasti i svaku udrugu koja sustav štiti love mora biti, za to se dižu krediti.

A te kredite plaćat će i ranije spomenute Ustaše i Ostaše i njihova djeca na ovaj ili onaj način ili će milom ili će plaćati silom. Dugovi su realni u vjerodostojni baš kao drugovi. Stoga drugovi potpisuju do podne istambulsku konvenciju u kojoj kakti štite nasilje nad djecom,ženama i obitelji….

A poslije podne dodnose novi ovršni zakon u kojem je razvidno da će u buduće prednost pri naplaćivanju imati svi ispred djeteta i žene u vidu njihova prava na alimentaciju. Hoće li istambulska konvencija zaštiti ženu, dijete i oca, hoće li zaštiti hrvatsku obitelj koja je zbog politički promašenih odluka i zakona, lošeg vođenja gospodarstva ili propasti firme koju je upropastio tamo neki wannabe poduzetnik koji je kao miljenik politike i crvene ili plave stranke upropastio tvrtku koju mu drugovi dadoše za jednu kunu a u kojoj su i otac i mater radili kako bi plaćali rate za Dom u kojem su se skrasili, ali su zbog gubitka posla ostali bez Doma a kako se vidi možebitno i bez djeteta koje mu mogu zbog slijeda zbivanja u konačnici oduzeti, hoće li ih Istambulska Zaštititi pitam Vas?

Pročitah i zabrinuh se nad ovim:

Prijedlog “Hrvatske” Vlade i HDZ-a:




* Djeca koja potražuju alimentaciju nemaju prioritet naplate, već će biti izjednačeni s ostalim vjerovnicima,

* Namirenje i rasprodaja sve imovine vrednije od 5.001 kn,

* Imovina se procjenjuje slobodnom procjenom, postupak vode “sudski savjetnici”,odvjetnici, porezni savjetnici imat će pravo na 20% naplate od dražbe, a ‘država’ im na raspolaganje daje još 10 milijuna nagradu iz Proračuna;




* Ubrzani postupci će se provesti i bez privole ‘osumnjičenog za dug’ ako ovaj ne zaprimi obavijest i ne očituje se, ovršni postupci će se nastaviti voditi i nakon otvaranja ubrzanog stečaja,

* Povjerenici ulaze u domove i plijene, slobodno ( bez nazočnost vlasnika, zamjenom brave na vratima

* Vjerovnik odlučuje hoće li i u kojem iznosu dozvoliti da se uzdržavana obitelj namiri iz stečajne mase, ako pak dužnik u postupku umre, imovina se dijeli vjerovnicima,

* Zastara prestaje i ne vrijedi ako vjerovnik priskrbi novu imovinu,

Važno (op.a: Za to vrijeme, jedini stan se i dalje prodaje na dražbi za iznos duga veći od 20.001 kn, obitelj izbacuje na ulicu i sljedećih 5 godina još plaćaju ovrhu za stan koji više ne posjeduju!

Zakon o otpisu dugova fizičkim osobama (10.000 kn otpis?):

Ni ova mjera nema nikakva pozitivna učinka, budući da se po osnovu obračuna, zatezne kamate kreiralo na nepostojeći dohodak, potraživanja “budućeg” dohotka je neustavno i mora biti protupravno i mora se zakonom spriječiti takva potraživanja.

Iz izdvojenog, javno postavljamo hipotezu da HDZ Vlada ima velikih problema s razumijevanjem temeljnih dokumenata kojima se štite ljudska prava, npr. Ustavom ili Općom deklaracijom o pravima čovjeka, čl. 4 ‘Nitko ne smije biti držan u dužničkom ropstvu. A drugovi iz komiteta su od Hrvatske i Hrvata napravili dužničko roblje….

Nije nam sudbina ni plava ni crvena nego crna…..

U isto vrijeme isplivalo na površinu saznanje koje prolazi ispod radara iako je iznimno važno a to je kako je Podravka prodala Lipički Studenac i to bez valjana pojašnjenja i razloga. Nekadašnji vlasnik vode Sveti Rok neobjašnjivo je zašao u gubitke i prodao vodu, izvor i punionicu Arapima. Premijer je potvrdio kako je Agrokor založio kao jamstvo Jamnicu kao i sva zemlja koju je Agrokor imao u zakupu. A izvor Cetine u koncesiju na meni nepoznati način i još nepoznatiji razlog zakupljuje poduzetnik iz Delawarea USA…

Ukratko, prevedeni žedni preko vode koja više nije naša, ostavljeni glasni na kućnom pragu koji više neće biti naš, istjerani biti slugom u tuđinu i robljem kojim su nas učinile „političke elite“ crveno-plavih drugova iz komiteta. Ako k tome dodate još i nametanje sustava vrijednosti rodnih ideologija, pomirbu koju forsiraju sa Pantovčaka sa bivšim a držim i sadašnjim i budućim agresorom Srbijom čiju će moć nad narod i državu staviti sami „sami hrvatski“ poliitčari kad se izbrišu međunacionalne granice onda nam sudbina nije samo crna, nego i mračna.

Sudbina Hrvatske i Hrvata je crna, ne znači nužno i loša. Jer kad bi, samo kad bi hrvtacie i hrvati ,ovo malo što je Ostaša ostalo, ovo malo što nas Ustašama nazivaju izabralo mjesto crveno-plaviih predstavnike kako oni kažu „crne“, stvari bi se stubokom promijenile na bolje, samo jednim izlaskom na izbore, samo sa malo dobre, domoljubne volje i dobro znanog hrvatskog dišpeta i inata…

Neka Vam u mislima bude domovina, u srcu odanost, u desnici snaga.”

Mario Maks Slaviček

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.