Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

RAZDOR U SABORU: Otkazana zadnja sjednica jer SDP-ovci ne žele sudjelovati

Autor: dnevno.hr

Posljednja sjednica Sabora koja je trebala biti 15. srpnja kad Hrvatski sabor i službeno prestaje s radom, ipak se neće održati jer su iz SDP- a poručili kako ne žele sudjelovati.

U ponedjeljak se u Hrvatskom saboru sastalo predsjedništvo Sabora s predsjednicima klubova saborskih zastupnika kako bi se dogovorili o završetku rada Hrvatskog sabora, ali iz SDP- a se nitko nije pojavio.

“Nažalost, na Predsjedništvo se bez ikakvog obrazloženja nije odazvala potpredsjednica Sabora iz redova SDP- a. Jučer je predsjednik SDP- a preko medija poručio da oni ne žele sudjelovati u nastavku sjednice Sabora. Ja sam ga danas pokušao dobiti telefonski da ga ipak uvjerim da su to teme od nacionalnog značenja.

Nisam ga uspio dobiti. Uspio sam dobiti kolegicu Opačić koja mi je samo prenijela da je stav SDP- a da ne sudjeluju u radu Saboru. I mi smo zaključili, obzirom da je kvorum vrlo nesiguran bez sudjelovanja druge po veličini stranke u državi, ne bi imalo smisla održati zadnje sjednice Sabora”!, rekao je predsjednik Sabora Željko Reiner.

Posljednja sjednica Sabora koja je trebala biti 15. srpnja kad Hrvatski sabor i službeno prestaje s radom, ipak se neće održati jer su iz SDP- a poručili kako ne žele sudjelovati, pišu 24sata.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI