Grgur Zucko/PIXSELL

Ratni ministar zdravlja Andrija Hebrang progovorio o majci Andreja Plenkovića!

Autor: Damir Palemta

U bolnici nije bilo nikakvog tajnog stožera nego je dio liječnika nama izrazio lojalnost a dio nije. Majka g. Plenkovića bila je među onima koji su to učinili. Oni su ostali u bolnici u dogovoru s ratnim Ministarstvom zdravstva koje sam vodio', napisao je u svom komentaru Andrija Hebrang. Tim komentarom Hebrang je, kao najrelevantniji i najzaslužniji čovjek što je bivša Vojna bolnica u Dubravi iz ruku agresorske JNA prešla u naše ruke, stavio točku na 'i' Milanovićevog pokušaja skupljanja najjeftinijih političkih bodova u finišu izborne kampanje, ne ustručavajući se blatiti i Plenkovićevu majku, uglednu liječnicu u mirovini.

Svoj komentar na naš tekst iz novog broja tjednika 7Dnevno pod nazivom:’Velika koalicija HDZ-a i SDP-a puca na ‘vojnom lekaru’, u kojem smo, između ostalog tvrdili, da Milanović tom svojom izjavom, na tajno snimljenom sastanku s nekim braniteljskim udrugama u središnjici svoje stranke implicira da je majka predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića bila pripadnica JNA jer je u vrijeme Jugoslavije radila u Vojnoj bolnici u Dubravi, dao je i ratni ministar zdravlja Andrija Hebrang, koji je u to vrijeme bio i glavni Vladin pregovarač za mirnu primopredaju te bolnice u hrvatske ruke.

Andrija Hebrang u svom komentaru kaže:’Majka Andreja Plenkovića bila je među onim liječnicima bivše Vojne bolnice koja je izrazila lojalnost hrvatskoj državi i o tome sam im kao ratni ministar i vladin pregovarač izdao potvrde da ne bi imali neugodnosti izvan bolnice. U bolnici nije bilo nikakvog tajnog stožera nego je dio liječnika nama izrazio lojalnost a dio nije. Majka g. Plenkovića bila je među onima koji su to učinili. Oni su ostali u bolnici u dogovoru s ratnim Ministarstvom zdravstva koje sam vodio’, napisao je Andrija Hebrang. Svojim komentarom Hebrang je, kao najrelevantniji i najzaslužniji čovjek što je bivša Vojna bolnica u Dubravi iz ruku agresorske JNA prešla u naše ruke, stavio točku na ‘i’ Milanovićevog pokušaja skupljanja najjeftinijih političkih bodova u finišu izborne kampanje i to blateći najuže članove Plenkovićeve obitelji, ne ustručavajući se blatiti i njegovu majku, uglednu liječnicu u mirovini.

No da iver ne pada dalje od klade uvjerili smo se ovih dana kada je ‘Milanovićevim stazama revolucije’ krenuo i metkovski šerif Stipe Gabrić Jambo koji je optužio majku Mostovca Nikole Grmoje da je krala po samoposlugama. A što na sve to ima reći Jambin šef Krešmir Beljak, predsjednik HSS-a, koji je provaljivao s 28 godina u tuđa auta, i zbog toga bio osuđen na osam mjeseci zatvora, treba pitati šefa SDP-a Zorana Milanovića.

Autor: Damir Palemta
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.