Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ratna ravnateljica vukovarske bolnice: ‘Dolijeva se alkohol na rane naših obitelji’

Autor: dnevno.hr

Posjet Aleksandra Vučića Hrvatskoj posebno se pratio u Vukovaru, gdje se 300-tinjak osoba još uvijek smatra nestalima.

Ratna ravnateljica vukovarske bolnice, Vesna Bosanac, za Dnevnik Nove TV prisjetila se kako je izgledala evakuacija bolesnika i osoblja.

“Evakuacija je pripremana u europskoj promatračkoj misiji u Zagrebu i trebala se dogoditi u nazočnosti europskih promatrača i međunarodnog Crvenog križa. Mi smo pripremili ranjenike, bolesnike i medicinsko osoblje za evakuaciju, ali to se nažalost nije dogodilo. Doktora Njavru, Marina Vidića i mene su odveli u zatvor, a Veselin Šljivančanin, JNA i paravojne formacije su provele evakuaciju tako da ni dan danas ne znamo što se dogodilo s ljudima koji su odvedeni iz bolnice. Dokumentacija je sljedeći dan odnesena u Beograd, o tome imamo zapise svjedoka. Mi smo je više puta tražili preko Ministarstva vanjskih poslova i putem međunarodnog suda u Haagu gdje sam bila kao svjedok, ali je nikada nismo dobili. Nismo dobili ništa osim nekoliko bilježnica i protokola koji nisu vezani uz ratna zbivanja, a koje je prilikom posjeta Vukovaru donio predsjednik Tadić”, tvrdi Bosanac.

Naglasila je kako su očekivali da delegacija iz Srbije donese konkretne dokaze Hrvatskoj.

“Očekivali smo pomake. Ovo kako je ovih dana prikazano u medijima je zapravo licemjerno i vrlo ružno – ponovno je dolijevan alkohol na otvorene rane naših obitelji. Što znači donijeti neke informacije o tri osobe, to značiti ponovno uvrijediti te obitelji koji toliko dugo čekaju rješenje. Pozivam sve one koji mogu na to utjecati da ozbiljno pristupe tom problemu jer je to hrvatski nacionalni interes. Trebamo doći do cjelokupne dokumentacije, ne samo iz bolnice, već i iz masovnih grobnica”, objasnila je Bosanac.

Smatra da je dužnost predsjednice da komunicira sa susjedima te joj ne zamjera što je pozvala Vučića.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.