ivicatodoric.hr

RASPISANI IVICA: Todorić ponavlja teze o političkom progonu

Autor: A.P.

Nastavlja kako neće dopustiti da ga se “političkim dekretom osudi bez suđenja kao i da me se ušutka jer moj govor očito smeta onima koji su mi oduzeli vlasništvo”. Poručuje kako će itekako govoriti neovisno o tome smeta li nekome istina

Ubrzo nakon što ga je londonski sud pustio u kućni pritvor Ivica Todorić je objavio novi post na blogu. Todorić na blogu ponavlja teze o političkom progonu. Podsjetimo samo kako je novo ročište sud zakazao tek za travanj sljedeće godine, a putovnica mu je oduzeta.

“Kao što sam već javno izrekao, nisam se skrivao, moja su adresa te osobni i kontakti mojih odvjetnika vlastima poznate još od 10. listopada. Te sam podatke osobno dostavio nadležnim institucijama i čekao da me pozovu. Sud, čijem sam se pozivu odazvao čiste savjesti, je sagledao sve argumente obiju strana i odlučio da sam slobodan čovjek”, piše.

Kaže kako se veseli sudskoj odluci, ali je ne može i ne želi komentirati. “U Londonu sam jer su mi teško povrijeđena ljudska prava i ugrožena elementarna pravna sigurnost i imam svako pravo boriti se protiv laži i konstrukcija kojima me se želi prikazati kao čovjeka koji je u teškoj opreci sa pozitivnim zakonima moje države. To nije tako, i to ću dokazati”, piše.

Nastavlja kako neće dopustiti da ga se “političkim dekretom osudi bez suđenja kao i da me se ušutka jer moj govor očito smeta onima koji su mi oduzeli vlasništvo”. Poručuje kako će itekako govoriti neovisno o tome smeta li nekome istina.

“Ovim bih putem posebno želio zahvaliti svim medijskim kućama čiji su predstavnici danas cijeli dan, unatoč lošem vremenu, bili pred zgradom suda kako bi javnost izvijestili o sudskoj odluci. Naravno, zahvaljujem i svima koji su izvještavali o ovom događaju a nisu stigli poslati svoje dopisnike. Javni je govor, pa bio on ponekad i kritika, stup svakog demokratskog društva i nitko ga nema pravo ograničavati”, navodi Todorić.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.