Raskošne vile, milijunske svadbe, skupocjena odjeća, zaštita politike, žene i razvodi: Žive li braća Mamić svoje najteže dane?

Autor: I. Delić

Razvod za razvodom, usporedno s istragama nižu se u obitelji Mamić.

Imaju novac i moć, ali po svemu sudeći to ne jamči sreću, tako bi se opisati mogle kontroverze oko obitelji Mamić čiji problemi nikako da se riješe. Naime, nakon afera kojima smo imali prilike svjedočiti oko Zdravka i Zorana Mamića sada su reflektori upereni ka Mariju Mamiću i njegovom braku s lijepom Monikom Kravić Mamić, a prema pisanju Storyja razmirice u njihovom odnosu datiraju od prije godinu i pol dana, ali ništa nije upućivalo na rasplet kakvom svjedočimo. Naime, ovaj mladi bračni par proživljava turbulentno razdoblje te se Mario navodno iselio iz njihova doma na zagrebačkom Tuškancu, nakon što su osam godina živjeli bračnu idilu.

Prijatelji ovoga para nadaju se da će nesuglasice ipak riješiti te da će cijela priča okončati pozitivnim epilogom, ali to nije jedini problem u carstvu obitelji Mamić naširoko znanoj po životu na visokoj nozi. Naime, paralelno s trzavicama u braku Mamića juniora, u javnost su isplivale glasine o brakolomu Zorana Mamića koji se po drugi puta razvodi, a ovoga puta napušta samozatajnu Anu Mamić s kojom je nedavno ušao u bračnu zajednicu. Drugi je to brak Zorana Mamića koji s prvom suprugom Vanjom ima dvoje djece. Inače, Monika se za Marija Mamića udala 2008. godine, a ovaj bračni par ima i dva sina. Po ulasku u bračne vode Monika je napustila posao voditeljice na Novoj TV gdje je radila pet godina, i od tada se rijetko pojavljivala u javnosti. Monika je navodno omiljena snaha Zdravka Mamića pa je on sam pokrio troškove luksuzne svadbe u zagrebačkom Westinu. Po principu ima se može se na svečani pir ulupao je milijun kuna. No, razvodi su izgleda dio genetskog koda Mamićevih jer i iza Zdravka Mamića jedan je razvod, dok je sada u braku s Marinom Mamić ženom o kojoj se zapravo malo toga znade. Riječ je o dami koja se nikada nije isticala u javnosti, a suprug Zdravko opisivao ju je kao zgodnu, atraktivnu i visoku brinetu za koju se odmah zapalio jer je imala nogu do plafona. Marina i Zdravko upoznali su se 1994., a ona je tada bila zaposlenica Davora Šterna kod kojega je radila kao tajnica, par je u braku dobio dvije kćeri Luciju i Ivu. Bračnu idilu okrunili su životom u raskošnoj vili na Tuškancu, a Marina je pričaju oni koji je znaju majka i supruga za poželjeti te je uz to velika vjernica koja odlazak na misu ne propušta. Majka za poželjeti lani je postala vlasnica dvaju stanova u Horvatinčićevom Cvjetnom prolazu, a stan od 96,9 kvadrata s terasom platila je preko 800 tisuća eura, dok je drugi nešto skromniji stan od 70-ak kvadrata platila oko 300 tisuća eura.

Inače, ovi bračni problemi o kojima imamo prilike javno svjedočiti odvijaju se u trenutku ozbiljnog političkog zaokreta jer novi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković planira napraviti drastičan politički zaokret prema sportu, s posebnim akcentom na nogomet. Dobro upućeni HDZ-ovci tvrde da Plenkoviću blamaže u karijeri nisu potrebne te da je dotični stava kako politici u sportu nije mjesto, a to pak znači da bi se utjecaj politike na sport napokon mogao smanjiti, a takvo stajalište od strane šefa HDZ-a izravan je udarac na 11 visokih dužnosnika njegove stranke koji sjede u izvršnom odboru HNS-a. Takva odluka najveći je, ako ne i izravan udarac za Zdravka Mamića, koji se postepeno povlači iz nogometnog svijeta, a koji je godinama svoj utjecaj bazirao na odnosima s vodećim Hdz-ovcima od Sanadera pa sve do Kolinde Grabar Kitarović i Karamarka. Da se HDZ distancirao od Mamića imali smo prilike svjedočiti i u izbornoj noći, jer za razliku od prošlogodišnje izborne noći, ove godine nije viđen u VIP djelu te stranke jer Plenković, pričaju upućeni, vjeruje kako im je njegovo pojavljivanje u stranačkim odajama i na stranačkim skupovima nanijelo štetu te ga ne doživljava kao nekoga značajnoga prema kome bi trebao imati uvažavanja. Osim što se Plenković odrekao kontroverznog Maminja, on pritisnut svojim problemima odavno znade da ne može računati na podršku Mostovaca koji su jasno definirali svoj stav o Zakonu o sportu, ali i Mamićima uopće, a kod njih takve kontroverzne i aferama umazane ličnosti ne prolaze. No, Mamić je bez obzira na sve očiti primjer hrvatske surove stvarnosti u kojoj te politika može i podići, i baciti na koljena onda kada ona to hoće. On koji je bio veliki donator Karamarkove stranke sada je deplasiran, a po svemu sudeći ne računa više niti na predsjednicu Grabar Kitarović čiji je deklarirani obožavatelj koji joj je pri ruci bio tijekom cijele predsjedničke kampanje, ali i kasnije kada joj je organizirao rođendansku proslavu. Nakon predsjednice prisan je Maminjo bio i sa Josipom Rimac kninskom gradonačelnicom koja je i sama posrnula, a puno prije svih njih komplimentirao je i Jadranaku Kosor. Sve to sada mu nije od pretjerane koristi jer Mamić će po svemu sudeći pred pravosudnim organima tek uz pratnju odvjetnika morati objašnjavati ne samo svoje, već i sumnjive poslove svoje obitelji.

Autor:I. Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.