pixabay.com
pixabay.com

Raskol unutar HSS-a? Zbog koaliranja s SDP-om ostavke ostavke u dubrovačkome Gradskom odboru stranke

Autor: T. P.

"Želimo istaknuti kako je većina od nas u Hrvatskoj seljačkoj stranci više od desetljeća te donošenje ovakve odluke nije bilo lako, no mi nismo spremni na izborima gaziti svoja uvjerenja i prodati se za par fotelja", navodi Butigan.

Nakon što je HSS objavio odluku o koaliranju s SDP-om, reakcije unutar stranke su podijeljene. “Većina članova dubrovačkoga Gradskog odbora HSS-a izrazila je oštro neslaganje s odlukom Glavnog odbora o izlasku na parlamentarne izbore sa SDP-om”, rekao dojučerašnji potpredsjednik dubrovačkoga Gradskog odbora HSS-a Niko Butigan koji je dodao misle da Hrvatska seljačka stranka i Socijaldemokratska partija Hrvatske ne dijele iste vrijednosti i ne baštine isti svjetonazor, javlja HRT.

“Želimo istaknuti kako je većina od nas u Hrvatskoj seljačkoj stranci više od desetljeća te donošenje ovakve odluke nije bilo lako, no mi nismo spremni na izborima gaziti svoja uvjerenja i prodati se za par fotelja. Ne možemo ‘zaboraviti’ da smo se samo prije nekoliko mjeseci kao pripadnici demokršćanske, pučke stranke na izborima suprotstavili stavovima današnjeg partnera, ističe Butigan te zaključuje kako se dom, narod, obitelj i Domovina vrlo teško mogu štititi djelujući u opciji koju je odabrao HSS”, dodao je Butigan.

Podsjetimo, u subotu je ostavku na dužnost predsjednice dubrovačkog ogranka dala Silvija Petrlić-Saltarić koja se nije mogla pomiriti sa zaokretom u stranci.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI