FACEBOOK

Radnička fronta transparentima ustala protiv molitelja: ‘Svaki život je svet osim ženina’

Autor: I.Delić

Radnička fronta iznijela je svoje viđenje transparentima čudeći se što se na molitvenom skupu mogu vidjeti djeca.

Radnička fronta objavila je na Facebooku fotografije svojih transparenata koje su izvjesili ispred KBC-a Sestara milosrdnica u Zagrebu, a kako tvrde pred ulazom u bolnicu zatekli su dvoje ljudi koji mole, a kojima se uskoro pridružilo njih još nekoliko. No, zamislite ono što ih je posebno iznenadilo jest da se na skupu na kojem se moli protiv abortusa okupilo i nekoliko djece. Svoj stav o molitvenoj grupi veoma su detaljno i licemjerno obrazložili na svojem profilu:

-Molitvene grupe već danima i godinama ometaju već ionako istraumatizirane žene koje dolaze u bolnicu. Čak i kad bi se pobačaj zabranio, i kad bismo se tako vratili u mračno razdoblje prošlosti kad se nisu poštivala osnovna ženska i ljudska prava, time se ne bi postiglo ništa. Imućnije žene bi odlazile na pobačaj u susjedne zemlje, manje imućnima bi ostajala opcija ilegalnih pobačaja u sumnjivim uvjetima ili, u konačnici, “kućne radinosti” s rđavim vješalicama, uz velike opasnosti po svoje zdravlje.

“Moliocima” nije stalo ni do žena ni do života fetusa. Da jest, borili bi se za veća radnička prava žena, za bolju socijalnu državu, za veći dječji doplatak, za više vrtića (kojih niti ima dovoljno, niti su dovoljno financirani – toliko da nemaju ni za hranu), za veću pomoć samohranim majkama i siromašnim obiteljima i za bolje obrazovanje, zdravstvenu skrb i sprečavanje nasilja protiv žena. Za to novca nikad nema, dok istodobno crkvene “dostojanstvenici” žive u dvorima od oniksa, voze se u mercedesima i zdušno surađuju s političkim strukturama koje su državu opljačkale i osiromašile.

Cilj je hajke na pobačaj kontrola nad ženama, a time i kontrola nad ljudskim umovima, a sve kako bi se zadržale već postojeće privilegije i bogatstva klerikalnih struktura, koje pri tom ne prezaju od iskorištavanja vjernika za svoje podle ciljeve.

Autor: I.Delić

ZADNJE VIJESTI