Patrik Macek/PIXSELL

Pusić se obrušila na Glasnovića: ‘Njegovo divljaštvo degutira ljude’

Autor: dnevno.hr

Ekstremisti, čak i kad ih ima malo, napadaju vrlo žestoko i vrlo su glasni", kazal je Pusić.

Gošća Novog dana  na N1 bila je bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić koja je komentirala nedavne izjave generala Glasnovića o prosvjedima na Filozofskom fakultetu.

“Ovakva divljaštva kakva smo vidjeli od Glasnovća prema studentima – to generalno ljude degutira što se tiče cijelog političkog procesa, ali je rezultat postepene radikalizacije javnog govora i onoga što je dopustivo reći. To je jedan loš trend pobune protiv političke korektnosti. To je kao da se pobunite protiv pristojnosti i čistoće, činjenice da, primjerice, morate imati čiste nokte.

Ovo naoko prihvaćanje najvećih neofašističkih izjava u javnosti ima istovremeno kao posljedicu da se ljudi, koji ne glasaju kao vojska, povuku”, kazala je Pusić.

Pusić je odgovorila i na pitanje zbog čega se HNS spominjao oko sastavljanja parlamentarne većine i kzala da se HNS  spominjao iz istog razloga iz kojeg se spominjao i kad je na čelu HDZ-a bio Karamarko.

“Da imamo dva ili tri nitko nas ne bi spominjao. Bilo je zanimljivo vidjeti kako nas je HDZ isticao kao moguće partnere, a mi smo govorili da to ne dolazi u obzir pa su ostali ozlojađeni. Tako je i sada.

Ajmo malo vidjeti što će biti kad počnu raditi. Plenković je obećavajući znak na čelu HDZ-a. Pitanje je hoće li moći zavladati tom strankom koja nije jednostavna. Dakle idemo vidjeti je li u stanju okupiti ekipu. Ako će biti u stanju temeljem pobjede koju im je donio, onda će to donijeti velike promjene na političkoj sceni”, smatra Pusić.

Za kraj se osvrnula na kadroviranje i pregovore između Mosta i HDZ. “Nisam sigurna kako će kadroviranje riješti i unutar HDZ-a. Mislim na Hasanbegovića i 7-8 zastupnika koji su zaista desničarski ekstremisti. Ekstremisti, čak i kad ih ima malo, napadaju vrlo žestoko i vrlo su glasni. Unutar HDZ-a će morati prelomiti je li pobijedila ekstremna desnica ili bijeg od te desnice i u skladu s tim se moraju postaviti u sastavljanju vlade. Jedna vlada umjerenog, umivenog desnog centra koju Plenković želi voditi ne može imati kao svog člana povijesnog revizionistu kakav je Hasanbegvić”, kazala je.




 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.