Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

PUPOVČEVE ‘NOVOSTI’ PONOVNO NAPADAJU: ‘I u ovom broju smo se obrušili na sve hrvatsko’

Autor: dnevno.hr

Za pretpostaviti je da će najnovije napise i ovoga puta proglasiti parodijom ili satirom.

Glasilo Pupovčevog SNV-a “Novosti”, koje se između ostalog financiraju iz hrvatskog državnog proračuna, jučer su na svojoj službenoj Facebook stranici najavile svoj najnoviji broj koji, ponovno vrvi žestokim provokacijama na račun svega hrvatskog.

“Naši novinari i u novom broju su se obrušili na sve što je hrvatsko, uključujući Treći program Hrvatskog radija, potpredsjednika hrvatske vlade Petrova i hrvatske ministre Tolušića, Šustara i Hasanbegovića.

Uz to donosimo i tekstove lijevih ekstremista, propagiramo socijalizam u Americi i širimo jugofiliju”, stoji u najavi najnovijeg broja Novosti na Facebooku.

Facebook
Facebook

Novosti su poznate po tome što su svojedobno sramotno izvrijeđale i isprdale hrvatsku himnu, pravdajući se potom satirom.

Nakon uvreda na račun himnu, otišle su i korak dalje proglašavajući, sada već tehničku Vladu, novom NDH.

U tekstu objavljenom u siječnju pod naslovom “Nova NDH” autora Viktora Ivančića, a koji je prenesen s Peščanika stoji da “najljući hrvatski nacionalisti kada god dođu na vlast vode zemlju tako da se mirne duše može reći kako je ona pod stranom okupacijom, a tako je dodaju bilo i u NDH.”

Premda bi srpske Novosti trebale biti glasilo srpske nacionalne manjine i služiti kako bi se stvarao i razvijao duh tolerancije, zajedništva i zajedničkog suživota i iznosili problemi srpske nacionalne manjine, one prvenstveno potiči i šire mržnju i netoleranciju.

Stoga je za pretpostaviti da će napise iznesene u današnjem broju na račun hrvatstva, ministara Šustara i Haanbegovića Milorad Pupovac, u svom dobro znanom stilu, i ovoga puta proglasiti parodijom ili satirom.

Nedugo nakon njihove objave na Facebooku, javili su se i mnogobrojni korisnici ove društvene mreže s komentarima poput:

“Bar ste otvoreno priznali čime se bavite. Valja podsjetit da od poreznih obveznika dobivate novac za nešto sasvim drugo.”

“Savjet za nacionalne manjine jasno naznačuje po kojim kriterijima i za koju svrhu se daje novac. Novosti to očito ne poštuju.”

“Sve je to u redu, nije sporno da Novosti pišu o čemu god žele, ali ne sa proračunskim kunama.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI