screesnhot/HRT

Pupovac: ‘Želimo podržati vladu desnog centra, ali desnije od toga ne’

Autor: dnevno.hr/HRT

"Mi želimo podržavati vladu desnog centra. Svaku vladu koja bi vodila politiku desno od desnog centra ne možemo podržati", rekao je Pupovac.

Milorad Pupovac, izabrani saborski zastupnik SDSS-a, gostovao je u HRT-ovu središnjem Dnevniku.

Odgovarajući na pitanje koji je minimum zahtjeva od kojih ne bi mogli odustati, Pupovac je istaknuo da se radi o dva sporazuma. Jedan sporazum je zajednički koji predlažu svi zastupnici iz nacionalnih manjina, svih osam, a tiču se tema značajnih za ostvarivanje manjinskih prava u sferi obrazovanja, kulture, biračkog prava, razvoja povratničkih sredina. Drugi je poseban sporazum koji potpisuju zastupnici svake od nacionalnih zajednica koje predstavljaju i oni čine jedan paket. Za nas su važni i jedan i drugi. Zasad smo kroz pregovore prošli prvi dio i sutra ćemo nastaviti razgovore o tom zajedničkom sporazumu, kazao je Pupovac.

Naglasio je da su sva pitanja od velike važnosti. Bitno nam je da se dosljedno provodi ustavni zakon, zakon o službenoj uporabi jezika i pisma, zakon o obrazovanju, da se dosljedno provodi ono što je nama važno – pitanje regionalnog razvoja. Činjenica je da su krajevi od Vukovara pa do Knina praktički najnerazvijeniji i najzapostavljeniji u Hrvatskoj. U interesu nam je da se to promijeni. Ne samo predstavnicima srpske zajednice nego i gotovo svim zastupnicima nacionalnih manjina, ali i ne samo njima, dodao je.

Sporazum predviđa i način kako će se nadzirati realizacija onoga što se provodi. Osim toga jako je važno da nacionalne manjine participiaraju i u institucijama vlasti, istaknuo je Pupovac.

Mi želimo podržavati vladu desnog centra. Svaku vladu koja bi vodila politiku desno od desnog centra ne možemo podržati. Ostavili smo Andreju Plenkoviću da on nađe rješenje za očuvanje politike desnog centra, rekao je Pupovac. Naglasio je na kraju da su pregovori osjetljiva stvar i da će se o svemu više znati kad završe.

Autor: dnevno.hr/HRT

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.