Sanjin Strukic/PIXSELL

Pupovac se javio u Radio Beograd pa opleo po zakonu o hrvatskim braniteljima!

Autor: dnevno.hr

Pojedini hrvatski političari nerijetko daju izjave za medije susjedne na Srbije, a najčešće se srpskoj javnosti, logično, obrati predsjednik SDSS i Srpskog narodnog vijeća, Milorad Pupovac. Ovoga se puta Pupovac javio u Radio Beograd, komentirajući predloženi Zakon o braniteljima.

“Predloženi zakon za nas nije prihvatljiv zbog toga što se stvari koje su bile dio ratnih propagandi, ratnih odnosa, nastoje sada ozakoniti u pogledu odnosa prema Srbiji i u pogledu odnosa prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i drugima, koje su na bilo koji način bile obuhvaćene ratnim raspadom zajedničke države”, naveo je Pupovac.

Ocijenio je da to ne može biti dobro za međudržavne odnose, u ovom slučaju Hrvatske i Srbije, ne može biti dobro ni za međuetničke odnose u Hrvatskoj između Hrvata i Srba, a ne može biti dobro, kaže, to da se Hrvatska neprestano vraća u ratnu priču i održava ratnu priču i zaoštrava ratnu priču.

Sasvim je sigurno, smatra Pupovac, da što se tiče Kluba poslanika manjina, odnosno SDSS-a, stav neće biti promijenjen.

“Očekujemo u tom pogledu da se konačna verzija zakona još jednom razmotri na valjan način, na način koji će voditi računa o svim posljedicama koje on može proizvesti”, kazao je Pupovac.

Dodao je da spornog teksta “nema mnogo” i dodao da se u uvodnim odredbama izriču kvalifikacije o oružanoj agresiji Srbije i BiH.

Nema sumnje, dodao je, da će takve formulacije narušiti ionako loše odnose koje Hrvatska ima sa svojim susjedima.




“Moram priznati da ne razumijem tu vrstu pameti koja je unijela tu odredbu u zakon kojim se povećavaju prava hrvatskih branitelja, odnosno ratnih veterana i kojima se zapravo umjesto izgradnje mira i politike izmirenja zemljama u regiji sada otvara prostor za novo zaoštravanje u odnosima između država, u odnosima među narodima, pri čemu svako ima svoje viđenje stvari, svoje iskustvo, svoje stradanje, i svoju vizuru, a to onda može biti spirala koja će još jednom umjesto stabilnosti, mira, povjerenja, zapravo raditi i proizvoditi suprotno”, naveo je Pupovac.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.