Patrik Macek/PIXSELL

Pupovac otkrio: ‘Srbi će sudjelovati u vlasti u Hrvatskoj, to dogovaramo sad’

Autor: M. M.

Govoreći o novom premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću, Pupovac je pozdravio njegovu iskazanu želju da smiri atmosferu, gradi toleranciju i uključi manjine u rješavanje problema.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac kazao je u srijedu  da će Srbi sudjelovati  u hrvatskoj vlasti i da su u tijeku razgovori o tome na kojoj će razini to biti.

“Što se tiče najznačajnijeg dijela, participacije u vladi, to će biti poznato prije nego što vlada bude izglasana. Što se tiče drugih razina participacije bit će prostora da se razgovara nakon formiranja vlade”, rekao je Pupovac za RTS.

Pupovac je naveo da su u tijeku  razgovori predstavnika manjina te da su usuglašeni pojedini dijelovi dogovora kada je riječ o pravima manjina.

Govoreći o novom premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću, Pupovac je pozdravio njegovu iskazanu želju da smiri atmosferu, gradi toleranciju i uključi manjine u rješavanje problema.

>>> PUPOVAC NAHVALIO PLENKOVIĆA KAO NIKOG: Dobar je, ima vrijedne karakteristike, unaprijedit će HDZ…..

“On je čovjek natprirodnih sposobnosti, kvaliteta, vještina. Vidjet ćemo kakvu će politiku voditi kada je riječ o rješavanju problema Srba. Dio puta smo dobro prošli, sada dolazimo na dio koji je zahtjevniji, vidjet ćemo kako ćemo prići i s koliko zadovoljstva ćemo završiti taj put”, rekao je Pupovac.

Odgovarajući na pitanje kakva je sudbina dvojezičnih ploča u Vukovaru, čiji je Statut trenutno na ocjeni ustavnosti, Pupovac očekuje da će predstavnici Srba i Hrvata na osnovi ustava i mišljenja Ustavnog suda doći do rješenja koje će moći  primjeniti u Vukovaru.

“Moguće je očito i jedno i drugo. Ljudi ne znaju kakav je život Srba u Hrvatskoj, u sredinama u kojima žive, a neki, s druge strane, ne misle da je potrebno da taj život ima ljudske karakteristike i standarde od prije rata. Otuda nesporazum…”, rekao je Pupovac.

 

Autor: M. M.

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.