Patrik Macek/PIXSELL

Pupovac otkrio da mu se Milanović javio: ‘Bolje da o tome ne govorim, stvar je daleko ozbiljnija’

Autor: dnevno.hr

"Poruke Milanovića su bile upućene meni, ali ne želim o njima govoriti jer su to privatne poruke i bez obzira kakve bile ja ću ih zadržati privatnima", kazao je Pupovac.

Jedan od onih koji je uputio najoštrije reakcije na izjave Zorana Milanovića bio je Milorad Pupovac koji je u emisiji Novi dan na N1 televiziji komentirao njegovu snimku razgovora s braniteljima.

“To što je uradio Zoran Milanović nije nas približilo, nego udaljilo, ali zbog toga ne mora ispaštati ni cijela stranka ni cijela koalicija. Jedan član, makar bio i predsjednik ne može određivati kakvi će biti odnosi stranaka. Očekujemo ono što bi svatko napravio – da narodima koje je povrijedio uputi poruke u kojima će iskazati svijest da ih je povrijedio i da pokaže neophodnu političku kulturu”, rekao je Milorad Pupovac za Novi dan te dodao:

“Da je govorio o meni, o bilo kojem akteru politike na prostorima, polemizirao čak i izrugivao to bi bilo dopušteno ili u granciama dopuštenog. Ovako, ako to govori o narodima i državama, to je ne samo nedopušteno, nego doista zahtijeva ispriku.

Pupovac je rekao da mu se Zoran Milanović osobno javio, ali razgovor nije htio komentirati.

“Bolje da o tome ne govorim. Zato što ja razgovore koji su nejavni ne iznosim u javnost, a pogotovo ne želim govoriti o onome što ne bi doprinijelo smirivanju odnosa i što bi moglo samo dodatno pojačati tenzije i zapravo pokazati da je stvar mnogo ozbiljnija nego što se čini.”

Na pitanje postoji li sadržaj sastanka Zorana Milanovića i branitelja koji javnosti još nije poznat, Pupovac je kazao: “To ja ne znam, kao što ne znam ni kako je došlo do toga snimanja ni do objavljivanja, ali ono što je izašlo samo po sebi je dovoljno zabrinjavajuće i dovoljno opterećenje za samog Milanovića i odnose stranaka i odnose Hrvatske i s jedne strane Srbije, s druge BiH.

Poruke Milanovića su bile upućene meni, ali ne želim o njima govoriti jer su to privatne poruke i bez obzira kakve bile ja ću ih zadržati privatnima. Želim samo kazati da nitko tko u ovom trenutku ne vidi da su odnosi spomenutih zemalja krajnje nategnuti i krajnje loši i tko zbog neke šake glasova ide prosipati dodatnu šaku predrasuda sebe doslovno sve stavlja pod znak pitanja. Milanović spada u kategoriju političara državnika. S ovakvim izjavam se pridružuje onima koji lože vatru verbalnog rata. To je nedopustivo i treba se postaviti najoštrije i najenergičnije”, upozorava Pupovac.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.