Patrik Macek/PIXSELL

Pupovac o šatoru u Srbu: ‘Postavili su ga sljedbenici poražene ustaške ideologije i promotori te politike’

Autor: M.M.

A-HSP 8. je srpnja podigla kamp u Srbu te ondje namjeravaju ostati sve do 1. kolovoza, tijekom čega će svakoga dana održavati predavanja na temu Domovinskoga rata

Nakon što je  A-HSP-u  podigla šatorna mjestu obilježavanja Dana ustanka u Srbu kako bi spriječila obilježavanje antifašističkog ustanka u Srbu 27. srpnja 1941., oglasio se i Milorad Pupovac koji policiji zamjera što je dala dozvolu A-HSP-u

“Zabrinjavajuća je odluka policije da im izda dozvolu za postavljanje šatora pored spomenika, unatoč tome što SNV i Savez antifašističkih boraca Hrvatske godinama na tom mjestu obilježavaju Dan ustanka. To je faktično dozvola za ometanje ovog skupa. Policija zanemaruje činjenicu da su ljudi koji su postavili šator sljedbenici poražene ustaške ideologije i promotori te politike u današnjoj Hrvatskoj, širitelji govora mržnje, pozivatelji na nasilje i negiratelji antifašističkih vrijednosti. Drugim riječima, naša je policija odlučila takvu politiku staviti pod svoju zaštitu. A one građane, predstavnike antifašista, koji dolaze tamo kako bi se raspitali što se događa, legitimiraju i privode na informativne razgovore i tretira ih se kao kriminace, kako bi rekli ti iz šatora – zločince. To neće proći”, poručuje Pupovac, a piše Večernji list. 

Na pitanje  očekuje li ikakve sukobe 27. srpnja, na dan obilježavanja Dana ustanka, odgovara kako je to stvar države.

“Ako će se država odnositi prema ovom šatoru kao prema onom prethodnom, onda naravno da se može očekivati svašta. Ali ne s naše strane. Mi već godinama pišemo policiji da kontra skupovi koji se organiziraju u Srbu predstavljaju izvor prijetnji, širenje mržnje i straha za lokalno stanovništvo i revizionistički pokušaj koji država ne bi smjela dopušati. Mi ćemo učiniti sve da obilježimo 27. srpanj sa svim svojim partnerima, pa i s većim brojem nego ranijih godina. Učinit ćemo to kao dosad, vođeni idejama mira, tolerancije, zajedničkog života i bratstva svih naroda u Hrvatskoj, a prije svega Hrvata i Srba”, kazao je.

Podsjećamo,,A-HSP 8. je srpnja podigla kamp u Srbu te ondje namjeravaju ostati sve do 1. kolovoza, tijekom čega će svakoga dana održavati predavanja na temu Domovinskoga rata.

Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.