Marko Prpic/PIXSELL

Pupovac krenuo s uvjetima: ‘Sigurno nećemo podržati vladu u kojoj sjedi Hasanbegović’

Autor: dnevno.hr

"Ja sam s Milanovićem imao i polemike, ali nisam od onih koji ću sad kad je izgubio, po njemu gaziti ili pljuvati. Milanović je imao svoje prilike - neke je iskoristio, neke nije", kazao je Pupovac.

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac gostovao je na N1 gdje je govorio o mogućoj ulozi predstavnika nacionalnih manjina u budućoj vladi.

“Usuglasili smo se oko osnovnih stavova, a to je zajednički klub da se držimo zajedno i da idemo na doradu naših osnovnih zajedničkih dokumenata. Bit će više posla na ovom prvom sastanku”, rekao je Pupovac.

O formaliziranju eventualnog ulaska u vladajuću većinu, Pupovac smatra da  je najbolje  da se odnos definira  da se potpiše sporazum i da postane sastavni dio programa vlade. “Koji će modalitet podrške biti to ćemo vidjeti. Postoje dva aspekta – onaj koji se tiče manjinskih prava, a onda i pitanje regionalnog razvoja s obzirom da manjine žive u regionalno zapostavljenim područjima. Naš strateški interes je prema općinama u tim područjima. U zemlji narasta nejednakost. Mi smo tu da brinemo o jednakosti i da brinemo kakvu ekonomsku politiku naša zemlja treba. Sad je idealna prilika s obzirom na indikatore koje imamo, da se koalicija bavi i s tim. Da počne razmišljati o pravcima razvoja i koje će sektore ekonomija razvijati”, ističe predsjednik SDSS-a.

U nastavku je otkrioda se čuo s Plenkovićem i ono o čemu su razgovarali bio je sadržaj.

Komentirao je i Zorana Milanovića  i njegovu funkciju premijera. “Ja sam s Milanovićem imao i polemike, ali nisam od onih koji ću sad kad je izgubio, po njemu gaziti ili pljuvati. Milanović je imao svoje prilike – neke je iskoristio, neke nije. Nije lako biti socijaldemokratski premijer u Hrvatskoj – u zemlji u kojoj vas proglašavaju nenarodnim. To je trebalo izdržati i on je tu vrstu napada izdržavao.

To treba biti lekcija za svakoga. Lekcija za SDP je kakvu mi socijaldemokraciju želimo. Onu koja će biti liberalizam s elementima neoliberalizma? Novu socijaldemokratsku politiku je Milanović propustio graditi. Previše se vezao uz liberalne elemente. Hrvatskoj treba SDP sa snažnom socijaldemokratskom porukom koji će se znati suprotstaviti nacionalizmu otvaranjem pravih tema”, rekao je i odgovorio na pitanje hoće li Plenković biti bolji premijer. Kazao je da on ima pretpostavke da bude dobar premijer.

Na pitanje je li mu prihvatljivo da Hasangebović bude u novoj vladi, “Pupovac je kazao “Zlatko Hasanbegović je antipod Plenkoviću. On je ono po čemu je Hrvatska bila negativno slikana u EU i svijetu. Ono po čemu je ružičasto slikana – to je Plenković. Mi ne možemo podržati nekoga tko će zastupati revizionističke stavove. Sigurno nećemo podržati vladu u kojoj sjedi Hasanbegović.”

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.